Svet

V Vukovarju zamaskirani napadalci pretepli županovo ženo

STA
13. 12. 2012, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vukovarski župan Željko Sabo je danes potrdil, da je več zamaskiranih moških v sredo zvečer vdrlo v njegovo družinsko stanovanje in preteplo njegovo soprogo Željko Sabo. Ukradli niso ničesar, so pa soprogi grozili in ji med drugim dejali, naj ga opozori, da naj se neha bahati.

Sabo je povedal, da je soprogo našel zvezano in pretepeno v stanovanju, ko se je v sredo zvečer vrnil iz Zagreba. "Ne morem reči, ali gre za politično sporočilo, namenjeno meni, ali pa gre za to, da so v Vukovarju sprožili preiskavo proti osebam, na katere sem kazal," je še povedal novinarjem.

Kot je zatrdil, pa namerava v vsakem primeru vztrajati pri svojih prizadevanjih. Vukovarski župan sicer pripada SDP in je tudi poslanec v saboru ter namestnik vodje parlamentarnega odbora za vojne veterane. V Vukovarju so ga prejšnji mesec ostro kritizirali zaradi odločitve o kadrovskih spremembah na vodilnih položajih v mestnih javnih podjetjih.

Hrvaški notranji minister Ranko Ostojić je danes potrdil, da so županu zagotovili policijsko varovanje. Neuradno naj bi Sabu že večkrat grozili.

Radio Vukovar je poročal, da je bila Željka Sabo sama v stanovanju v središču mesta, ko je na vratih pozvonilo. Ko je odprla vrata, so neznanci vdrli v stanovanje in jo pretepli. Napadalci naj bi jo zvezali in mučili ter ji dejali, naj svojemu soprogu sporoči, naj "se neha bahati".

Vukovarska policija je potrdila, da so neznanci grozili z orožjem, pretepli in lažje poškodovali 52-letno Vukovarčanko. Dodali so le še, da kriminalisti iščejo napadalce ter da je za omenjeno kaznivo dejanja predvidena kazen do pet let zapora.