Svet

Chavezovo zdravstveno stanje po operaciji stabilno

STA
13. 12. 2012, 08.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zdravstveno stanje venezuelskega predsednika Huga Chaveza, ki je bil v torek na Kubi operiran zaradi raka, je stabilno, je v sredo zvečer sporočil venezuelski minister za informiranje Ernesto Villegas.

Zdravniki so sporočili, da je "bolnik v stabilnem stanju, v evolucijskem procesu", je v izjavi, ki sta jo prenašala radio in televizija, sporočil minister. Dodal je, da Chaveza v Havani spremljajo svojci.

Venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro, ki ga je Chavez predlagal za svojega naslednika, je pred tem sporočil, da bo Chavezovo okrevanje po operaciji "zapleteno in težko". Maduro, ki je v torek sporočil, da je bila operacija uspešna, je Venezuelce še pozval, naj bodo pripravljeni na "trdo in težko" obdobje.

58-letni Chavez je moral na operacijo, ker so se mu na mestu, kjer so mu v preteklosti že odstranili tumorje, znova pojavile maligne celice. To je bila zanj že četrta operacija zaradi raka.

Venezuelskemu voditelju so raka prvič diagnosticirali junija lani, nakar je prestal že več operacij ter tudi kemoterapije in obsevanja. Ob tokratni novici, da se je rak vrnil, so bili Venezuelci šokirani, saj jim je Chavez pred tem zatrjeval, da je bilo zdravljenje na Kubi uspešno in da je raka premagal.