Obama se je tokrat odrezal veliko bolje, kot 3. oktobra na prvem soočenju v Denverju in prve ankete so mu prisodile zmago.

Anketa televizije CNN, za katero je voditelj Wolf Blitzer zagotovil, da je "znanstvena", je prisodila zmago Obami s 46 odstotno podporo, Romney pa je dobil 39 odstotkov glasov registriranih volivcev, ki so si ogledali soočenje. Sodelovalo je enako število republikanskih, demokratskih in neodvisnih volivcev.

Kandidata sta v Hempsteadu zagovarjala enako politiko in stališča, kot v začetku meseca na univerzi Denver, vendar s to razliko, da je bil tokrat tudi Obama podobno agresiven in živahen kot Romney, če ne še bolj. Spopadla sta se med drugim glede davkov, primanjkljaja, nacionalnega dolga, delovnih mest, energetske politike, imigracije, enakopravnosti žensk, zdravstva in drugih tem.

Povezovalka soočenja voditeljica televizije CNN Candy Crowley je za razliko od Jima Lehrerja s prvega soočenja pritiskala na zavoro in kandidatoma odvzemala besedo, ko sta bila predolga oziroma sta zašla s smeri, čeprav tudi tega nikakor ni primanjkovalo.

Romney je volivcem ponovno opisal štiri leta pod Obamo, kot čas zamujenih priložnosti in jim zagotovil, da bo hitreje ustvarjal delovna mesta. Vendar pa je presenetljivo odmevno izgubil prepir okrog napada na ameriški konzulat v Bengaziju, ko je v nasprotju z dejstvom Obamo obtožil, da tega ni takoj označil za teroristično dejanje.