Med njimi so mojstrovine Picassa, Matissa, Moneta in Gauguina. Kot je sporočila policija, so uvedli obsežno preiskavo, na kraju dogodka pa so forenziki.

Policija sprva ni želela razkriti, katera dela so izginila, kasneje pa so sporočili, da gre za delo Pabla Picassa "Tete d'Arlequin" (Harlekinova glava), Henrija Matissa "La Liseuse en Blanc et Jaune" (Bralka v belem in rumenem), Clauda Moneta "Waterloo Bridge, London" in "Charing Cross Bridge, London", Paula Gauguina "Femme Devant une Fenetre Ouverte, dite La Fiancee" (Ženska pred odprtim oknom, imenovana zaročenka), Meyerja de Haan'sa "Autoportrait" (Avtoportret) in Luciana Freuda "Woman with Eyes Closed" (Ženska z zaprtimi očmi).

Kot je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala tiskovna predstavnica Patricia Wessels, policija sedaj preiskuje, kako so vlomilci lahko vstopili v muzej, kdaj točno se je rop zgodil in seveda, kdo ga je zagrešil. Po dosedanjih ugotovitvah policije se je rop zgodil okoli 3. ure.

Policija tudi že zaslišuje morebitne priče in preučuje video posnetke. "Prve preiskave kažejo, da je bil rop dobro pripravljen," je še povedala Wesselsova. Kot je še razkrila, je policijo na vlom opozoril alarm, a je tatovom uspelo pobegniti še pred prihodom policistov.

V muzeju so trenutno na ogled umetnine iz zbirke fundacije Triton, med njimi dela umetnikov, kot so Pablo Picasso, Vincent Van Gogh, Marcel Duchamp in Piet Mondriaan, je po poročanju AFP mogoče izvedeti na spletni strani muzeja. Zaradi vloma so muzej danes zaprli za javnost, je sporočil njegov direktor Willem van Hassel.