Svet

Ameriški predsednik z zamudo le obeležil 20. obletnico poroke

STA / S.R.
7. 10. 2012, 11.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški predsednik Barack Obama se je po napornem tednu v soboto le posvetil svoji soprogi Michelle in obeležil 20. obletnico poroke.

Njuna okrogla obletnica je v sredo sicer sovpadala prav z Obamovim televizijskim dvobojem z republikanskim izzivalcem Mittom Romneyjem, zdaj pa je ameriški prvi par le našel čas tudi zase, poročajo ameriški mediji.

Predsednik je prvo damo ZDA peljal na večerjo v Denver v Koloradu. Odšla sta v restavracijo Bourbon Steak, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Samo obletnico poroke v sredo sta sicer preživela predvsem v znamenju televizijskega spopada z Romneyjem pred predsedniškimi volitvami 6. novembra, na katerem se Obama presenetljivo ni odrezal najbolje. Romney se je na odru šalil tudi iz Obamove obletnice, češ da je dvoboj očitno zanj bolj romantičen dogodek.

Obama je sicer svoji ženi čestital ob začetku dvoboja, poslal pa ji je tudi romantično sporočilo preko družbenega omrežja. "Pred dvajsetimi leti sem se poročil z ljubeznijo svojega življenja in najboljšo prijateljico. Vse najboljše ob obletnici, Michelle," je zapisal ameriški predsednik.

Tudi Michelle mu je odgovorila preko Twitterja: "Veselo 20. obletnico Barack. Hvala, ker si vsak dan moj neverjeten partner, prijatelj in oče. Ljubim te," je zapisala.