Ostali športi

Lindsey Vonn želi nastopiti na moškem smuku v Lake Louisu

7. 10. 2012, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška smučarka Lindsey Vonn je Mednarodno smučarsko zvezo zaprosila za dovoljenje za nastop na moškem smuku v Lake Louisu.

Štirikratna zmagovalka svetovnega pokala je športnemu direktorju Fisa Güntherju Hujari poslala pismo, v katerem je zapisala, da želi nastopiti na tekmi 24. novembra v kanadskem Lake Louisu. Za dekleta je sicer v omenjenem terminu na sporedu slalom in superveleslalom v Aspnu.

"O tem smo govorili, a odločitve še nismo sprejeli," je dejal športni direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal. "Potrebno je pogledati v pravila, da vidimo ali je to mogoče in najti razlog, zakaj bi to omogočili," je še dejal Norvežan.

Težava je v tem, da imajo dekleta teden dni po moškem smuku v Lake Louisu na istem prizorišču dva smuka. Vonnova bi imela s startom teden dni prej prednost, da bi se že zapeljala po prizorišču, kar bi bil lahko poleg publicitete tudi razlog za njeno željo. Realnih možnosti za visoko uvrstitev na moški tekmi Američanka namreč nima, strokovnjaki celo menijo, da bi Vonnova glede na vodilne na moški tekmi zaostala približno pet sekund.