Portorož

Je bilo gradbena dela res nemogoče zaključiti pred glavnino turistične sezone?

Jan Klokočovnik
1. 7. 2024, 20.30
Deli članek:

Poletna sezona je že v polnem teku, številni Portorožani in tudi obiskovalci tega kraja pa se sprašujejo, zakaj so v središču mesta in ob plaži gradbišča.

Jan Klokočovnik
Objekt Casa San Lorenzo je v sklepni fazi prenove.

Objekt Casa San Lorenzo pod Metropolom, ki stoji na eni najelitnejših lokacij v Portorožu (natanko tam, kamor so pred nekaj meseci preselili drogerijo DM), je tudi ob začetku letošnje turistične sezone v stanju prenove. Še zadnja, manjša dela naj bi zaključili do konca meseca.

Jan Klokočovnik
Značilne gradbene zavese pred objektom Casa San Lorenzo

»Morali bi dokončati že včeraj,« se v imenu podjetja TEKAI, ki je lastnik objekta v Portorožu, opravičuje Primož Štrumbelj. Kot pravi, so se dela zavlekla zaradi zamud pri dobavi gradbenega materiala. »Dolgo smo čakali tudi na uporabno dovoljenje,« poudari Štrumbelj in doda, da bodo ta teden zaključili polaganje keramike.

Lounge bar z razgledom

Na lokaciji, kjer je obratoval tudi lokal Paprika, so si lastniki podjetja TEKAI zamislili sodobno kavarno, nekakšen lounge bar z razgledom na Portorož, ki naj bi plemenitil turistično in gostinsko ponudbo v kraju. Trenutno so v fazi iskanja najemnika. »Če ga ne najdemo, bomo lokal jeseni zagnali sami,« pojasnjuje Štrumbelj in dodaja: »Želimo si, da bi bil odprt od sedem do devet mesecev na leto, nočemo, da bi bil zgolj poletne narave. Imel naj bi tudi kavarniško ponudbo, z bogato izbiro slaščic. Načrtovana je tudi kuhinja.«

Štrumbelj pravi, da je skrajni čas, da Portorož izboljša svojo ponudbo, ki bi lahko privabila še več gostov v kraj. Prav zato se v imenu podjetja zavezuje, da objekta ne bodo dali v najem najemniku, če jih ne bo prepričal s svojo vsebino.

Namesto teniškega peska zemlja

Jan Klokočovnik
Nekdanji teniški kompleks je zdaj videti takole.

Turista ali obiskovalca, ki se v Portorož pripelje iz Lucije, pa gotovo zbodejo v oči veliki kupi peska in zemlje ob robu nekdanjega portoroškega teniškega centra, na nekakšni »njivi« sredi mesta, kjer piranska občina zdaj ureja nov športno-rekreacijski center. Najverjetneje gre za odvečni material, ki je nastal med rušenjem dela teniškega kompleksa. Občina Piran je sicer nedavno aktivirala nekatera igrišča, ostaja pa nedokončan še velik del novega športnega parka, kjer naj bi sčasoma uredili preostala teniška igrišča in površine za druge športne vsebine.

Prenavljajo tudi hotel Riviera

Jan Klokočovnik
Dva od treh stolpov hotela Riviera sta odprta in sprejemata turiste.

V Portorožu se sicer končuje tudi prenova hotela Riviera, drugega največjega hotela v lasti verige hotelov LifeClass Portorož. Dva od treh stolpov hotela Riviera sta odprta in v svojih prostorih že sprejemata prve goste. V tretjem stolpu pa potekajo finalna dela pred odprtjem, so nam pojasnili v družbi LifeClass Portorož.

Prenova hotela Riviera zajema celovito obnovo vseh prostorov hotela, torej sob, hodnikov, vključno z restavracijo, recepcijo ter prenovo nekoč slovitega centra tajskih masaž – Wai Thai. Vrednost naložbe je deset milijonov evrov, denar pa bodo namenili tudi posodabljanju in širitvi preostale hotelske ponudbe, pojasnjujejo v družbi. To je tudi prva obsežnejša prenova hotela v zadnjih 23 letih. »K celovitemu doživetju novega hotela bo gotovo pripomogla tudi plaža Meduza, kjer za letos načrtujemo veliko kulinaričnih novosti, bogat animacijski program in ponudbo vodnih športov,« so še povedali in dodali, da so prenovo hotela zaupali gradbenemu podjetju Riko.