Strelski pohod

V trgovino vstopil oborožen s šibrovko in začel streljati: 3 mrtvi, 10 ranjenih

R.T.
22. 6. 2024, 08.33
Posodobljeno: 22. 6. 2024, 08.35
Deli članek:

V strelskem napadu v ameriški zvezni državi Arkansas so umrle tri osebe, še deset je ranjenih.

Profimedia
Strelski napad v trgovini v Arkansasu.

V eni od trgovin v kraju Fordyce, ki šteje nekaj več kot 3000 prebivalcev, je včeraj smrt sejal 44-letni Travis Eugene Posey, ki so ga policisti ranili in pridržali. Posey je s strelnim orožjem ubil tri osebe, še deset pa jih je ranil, vključno z dvema policistoma.

Lokalna policija je prijavo, da so v trgovini Mad Butcher odjeknili streli, prejela malo pred 12. uro po lokalnem času (malo pred 19. uro po srednjeevropskem času). Ko so prispeli na kraj, je osumljenec, ki je deloval sam, nanje začel streljati. Kot so na poznejši novinarski konferenci pojasnili policisti, so tako strelec kot policista utrpeli rane, ki niso življenjsko ogrožajoče. Med civilisti je na drugi strani nekaj oseb še vedno v kritičnem stanju. Po navedbah nekaterih prič je strelec v trgovino vstopil oborožen s šibrovko. Ko so odjeknili prvi streli, se je nekaj strank v trgovini zateklo v hladilnico.

V ZDA so po podatkih ameriške neprofitne organizacije GVA (Gun Violence Archive) samo letos zabeležili že najmanj 234 strelskih incidentov s štirimi ali več žrtvami, poroča CNN.