Javni razpis

Za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij bo ministrstvo razdelilo 12,6 milijona evrov

J.V./STA
7. 6. 2024, 21.55
Posodobljeno: 7. 6. 2024, 21.56
Deli članek:

Ministrstvo za javno upravo je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnih organizacij in prostovoljstva, s katerim bo v naslednjih letih sofinanciralo predvidoma 180 delovnih mest v prostovoljskih in nevladnih organizacijah. Za izvedbo razpisa je na voljo 12,6 milijona evrov, so zapisali na ministrstvu.

Sa.R.
Minister za javno upravo Franc Props.

Kot so navedli na ministrstvu, bodo sredstva namenjena organizacijam, ki bodo ustrezno identificirale in naslavljale potrebe v okolju z zagotavljanjem učinkovitih in kakovostnih storitev, ki bodo prispevale k zagotavljanju trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju.

Ministrstvo bo sofinanciralo predvidoma 120 trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnih organizacijah ter 60 trajnostno naravnanih delovnih mest za mentorje in koordinatorje prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah. "Za kakovostno prostovoljsko delo ter za zagotovitev ustrezne usposobljenosti prostovoljcev so potrebni usposobljeni mentorji in koordinatorji prostovoljstva. Javni razpis bo tako spodbujal zaposlovanje mentorjev in koordinatorjev ter tako prispeval k razvoju in profesionalizaciji prostovoljstva ter kreiranju novih programov v okolju oz. skupnosti," so zapisali na ministrstvu.

Cilj javnega razpisa je povezan, stabilen, manj razdrobljen ter trajnostno naravnan nevladni sektor, njegova profesionalizacija za večje prevzemanje javnih storitev, kakovostno organizirano ter trajnostno naravnano prostovoljstvo ter kreiranje trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju. Rok za oddajo prijav je 7. avgust.