Slavnostna akademija

Golob: Ne bo več škodljivega prepletanja med javnim in zasebnim zdravstvom

S.R.
22. 5. 2024, 22.05
Deli članek:

Premier Robert Golob je danes v Novem mestu, kjer se je kot slavnostni govornik udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto, poudaril, da je zdravstvo prioriteta vlade.

Vlada RS
V Novem mestu je zbrane na slavnostni akademiji nagovoril premier Robert Golob.

"To sem povedal, ko smo odprli nove intenzivne enote v Splošni bolnišnici Jesenice, ko smo odprli prenovljene prostore zdravstvenega doma Murska Sobota in ko smo danes podpisali Pismo o nameri za razvoj in izvajanje enovitega magistrskega študijskega programa Medicina na Univerzi na Primorskem," je dejal Golob.

Pohvalil je razvoj novomeške bolnišnice, ki je skozi čas zrasla v četrto največjo bolnišnico v Sloveniji s 1200 zaposlenimi. Ob tem je izpostavil, da je "imenitna tudi zato, ker je vse od svojih začetkov prodorna, inovativna, fleksibilna ustanova, ki se prilagaja izzivom časa." Dodal je, da jo odlikuje tudi močna povezanost z lokalno skupnostjo.

Poudaril je tudi, da je Splošna bolnišnica Novo mesto najboljša v državi po ekonomskih pokazateljih. "Samo v lanskem in letošnjem letu ste izvedli veliko investicij, veselim pa se tudi otvoritve negovalne bolnišnice," je dejal.

Premier je izpostavil pozitivno klimo, za katero si Splošna bolnišnica Novo mesto močno prizadeva. "Pacienti se dobro počutijo, ker vedo, da so prišli v oskrbo k srčnim in predanim ljudem, ki jim je mar za bolnika. Globoko se vam zahvaljujem za vaše delo in predanost," se je zbranim poklonil premier dr. Golob.

Škodljivo prepletanje

Dodal je, da bo "ravno z razmejitvijo med javnim in zasebnim zdravstvom poskrbljeno, da ne bo več škodljivega prepletanja med enim in drugim. Na ta način bodo lahko bolnišnice delovale še bolj uspešno, ker bodo nagrajeni tisti, ki so z vsem srcem predani delu v javni ustanovi za korist bolnika," je povedal premier in se zahvalil tudi direktorici bolnišnice Mileni Kramar Zupan ter dodal, da je bolnišnica v navdih in ponos celi Sloveniji.