Potrdil namige

Andrea Massi je nazaj, tokrat bo sodeloval s to slovensko alpsko smučarko

D.K.
26. 3. 2024, 10.13
Posodobljeno: 26. 3. 2024, 10.13
Deli članek:

Andrea Massi, arhitekt in dolgoletni vodja spremljevalne ekipe Tine Maze, je v pogovoru za Sportklub potrdil, da je napočil čas za vnovično smučarsko aktivacijo.

Marko Vavpotič
Andrea Massi in Tina Maze

Andrea Massi se je odločil, da bo sodeloval z ekipo slovenske alpske smučarke Andreje Slokar iz Ajdovščine. Obvezal se je, da bo za njen tabor pripravil organizacijski načrt, prevzel vajeti v obdobju kondicijskih priprav in se občasno udeleževal tudi treningov na snegu, poroča Sportklub.

”Moj koncept ima znanstveno podlago, trdim pa, da ga je treba prilagoditi konkretni osebi. Andreja je človek z vsemi komponentami. Nekaj pa je jasno. Delali bomo stoodstotno. Na polovičarstvo nisem nikoli pristajal," je ob tem povedal Massi in omenil, da sta se o vsem pogovorila z Andrejinim očetom in dodal, da zaradi dela in družine, v tem trenutku ne more biti "trener za 24 ur na dan in sedem dni v tednu". 

Massi se je že srečal tudi z njenim glavnim trenerjem Boštjanom Božičem in kot je dejal, verjame, da bosta pogosto sodelovala ter poudaril, da Božič ostaja glavni trener, sebe pa je označil za dodano vrednost. Po njegovih besedah pa bo veliko odvisno od Andrejinih reakcij na snegu. "Vedno sem namreč trdil, da gresta kondicijski in smučarski trening z roko v roki. Čutim izziv. A čutim tudi odgovornost. Kot sem jo pred leti čutil pri Tini,” je za omenjen portal med drugim povedla 56-letni Goričan, ki ne izključuje možnosti, da bi Andreji občasno z nasveti na pomoč priskočila tudi Tina Maze.

Luka Vovk
Andreja Slokar

Spomnimo, Slokarajeva je prvič po poškodbi, zaradi katere je izpustila celotno sezono 2022/20223 in svetovno prvenstvo v Meribelu, znova stopila na smuči v okviru priprav na snegu za vrnitev v tekmovalno karavano maja 2023. Šestindvajsetletna Ajdovka si je 14. oktobra 2022 ob padcu na treningu na ledeniku Schnalstal poškodovala levo koleno. Poškodba kolenskih vezi je pomenila dolgotrajno rehabilitacijo, po mesecih okrevanja in treningov v fitnesu je znova začela smučarski trening na snegu.

Je zadnja slovenska zmagovalka tekme svetovnega pokala v slalomu alpskega smučanja. V sezoni pred poškodbo je namreč zmagala na finalnem slalomu sezone v CourcheveluU/Meribelu 19. marca 2022, pred tem pa je 13. novembra 2021 slavila tudi na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu. V letošnji sezoni pa je nakazala nekaj dobrih voženj, a brez želene konstantnosti in predvsem brez zanjo značilnega brezkompromisnega napadanja. Že med sezono je po enoletnem premoru obudila sodelovanje s trenerjem Božičem, zdaj pa bo, kot navaja Sportklub, z njeno ekipo sodeloval tudi Massi, ki pravi, da je bila njena sezona rezultatsko slaba, da jih čaka veliko dela, da pa imajo na srečo na voljo celo poletje.