Šibenik

Med mladeniči, ki so brutalno pretepli 54-letnega mornarja Anteja, tudi sin znanega hrvaškega boksarja

R.T.
26. 3. 2024, 10.11
Posodobljeno: 26. 3. 2024, 10.40
Deli članek:

Prebivalci Šibenika so večinoma molčali o grozljivem dogajanju v bližini športnega centra Ljubica. Tam so v soboto zvečer do smrti pretepli nekdanjega mornarja.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Nekaj prič je policistom vendarle posredovalo več informacij o poteku dogodkov pred lokalom Delta. Še več pa so izdale nadzorne kamere. Nekaj pred 21. uro so štirje moški, med katerimi je bil 54-letni nekdanji mornar Ante T., mirno sedeli za mizo v lokala. Pogovarjali so se in pili. V nekem trenutku je prišlo do prerivanja, vsi štirje so vstali in zapustili lokal. Trojica mlajših moških je napadla Anteja, ga z udarci zbila na tla in ga še brcala po vsem telesu. 54-letnik se je uspel zvleči nazaj v lokal, toda napadalci so šli za njim in ga še večkrat udarili po glavi. Mornar je padel in ni več vstal. Odpeljali so ga v bolnišnico v Šibeniku, kjer je v ponedeljek umrl.

Policisti so odkrili in pridržali trojico napadalcev. Stari so 25, 26 in 27 let, slednji, Andrija Perković. se je do nedavnega resno treniral boks, nastopal je v poltežki kategoriji, poroča Jutarnji list. Slobodna Dalmacija dodaja, da je Andrija sin Ivice Perkovića, znanega boksarja, ki je v svoji profesionalni karieri v ringu nanizal 28 zmag in 34 porazov. Policijska preiskava poteka, osumljeni zaenkrat še molčijo.