Katastrofična nesreča

Video: Tovorna ladja v Baltimoru porušila več kot 2 kilometra dolg most, avtomobili z ljudmi popadali v vodo

A. M.
26. 3. 2024, 09.19
Posodobljeno: 26. 3. 2024, 11.37
Deli članek:

V Baltimoru v zvezni državi Maryland se je zrušil 2,3 kilometra dolg most, potem ko je vanj trčila tovorna ladja. Videoposnetki nadzornih kamer prikazujejo, kako se 47 let star most zrušil, potem ko je vanj trčila tovorna ladja. Škoda je ogromna, poročilo o žrtvah še ni zaključeno.

FB Harford County Md Fire & EMS PIO Media Page
V reko se je zrušil most, na katerem so bili avtomobili

Na družbenih omrežjih so zakrožili posnetki ladje, ki se približuje enemu od pomolov mostu Francis Scott Key. Zaleti se v nosilni drog, zaradi česar se most zruši v reko Patapsco, skupaj s številnimi avtomobili, ki so bili takrat na mostu. Usodna nesreča se je zgodila ob 1.35 ponoči po lokalnem času.

X
Trenutek, ko je ladja trčila v most v Baltimoru.

Ladja Dali, ki je trčila v most, je dolga 288 metrov in je plula pod singapursko zastavo, poroča New York Times. Iz Baltimora je izplula ob 1. uri zjutraj, končni cilj pa je bila Šrilanka.

Po najnovejših podatkih je trenutno v vodi vsaj 20 ljudi, do katerih poskušajo dostopati reševalci. Temperature vode so trenutno precej nizke, glede na baltimorski časovni pas se nesreča namreč dogaja v nočnem času. Znano pa je že, da na ladji ni poškodovanih, med ponesrečenci so ljudje, ki so se v trenutku dogajanja nahajali na mostu. Reševanje poteka počasi, zaenkrat so uspešno rešili dve osebi, ena je v kritičnem stanju zaradi poškodb in podhladitve.

Novice o dogajanju prihajajo sproti.