Na Hrvaškem

Grozljivo: "Ostala je lobanja in nekaj kosti, ostalo so pojedli divji prašiči. Prepoznal sem ga po oblačilih"

D.K.
26. 3. 2024, 07.32
Posodobljeno: 26. 3. 2024, 09.23
Deli članek:

Grozljivo odkritje na Hrvaškem. Pri naselju Kloštar Ivanić, nedaleč od mesta Ivanić–Grad, so med čiščenjem zemljišča našli ostanke človeškega okostja in oblačila. Primer preiskuje policija in ga obravnava kot odkritje trupla neznane osebe.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ocenjujejo, da je bil moški star okoli 60 let, opaziti pa je tudi, da je bil nagnjen k alkoholu. Ob kosteh so našli dve plastenki in še neodprto pločevinko sardel, neuradno pa policija ne sumi, da bi šlo za kaznivo dejanje.

Ekipa Dnevnika Nove TV je bila na kraju dogodka in se pogovarjala z očividci, ki ugibajo, za koga gre. Prizor, ki ga je doživel na svojem zemljišču, je opisal lastnik Josip Tučkorić: "Ah, žalostno, ostala je lobanja in nekaj kosti, ostalo so pojedli divji prašiči. Ubogi. Najbrž je minilo nekaj mesecev, odkar je človek umrl. Prepoznal sem ga po oblačilih, imel je oblečeno jakno, škornje, nato sem poklical policijo." 

Prizor, na katerega je Josip naletel med delom na parceli, mu bo ostal v spominu za vse življenje. Kot je dejal, naj bi bilo pokojniku ime Ivo. "Vedno je dejal, da pase ovce nekomu in potem, ko je prejel plačo, smo ga vedno našli med konji, menda je imel rad konje, tam je spal več kot celo leto in verjetno dokler je prejemal ta denar. Ko je porabil svojo plačo, je odšel. "Enkrat sem ga srečal. Bil je trezen. Povedal mi je, da gre v Virovitico k ženi in otrokom, zdaj pa nihče ne more vedeti, ali je šel ali ne," je zaključil Josip Tučkorić.

Sume domačinov naj bi potrdili policisti, ki so opravili preiskavo. Dobili so več kot koristne informacije. Zadnjih nekaj let je prihajal v okolico samostana kot dnevni delavec. Nekaj ​​ljudi ga je poznalo. Pravijo, da je bil prijazen, umaknjen, a tudi nagnjen k alkoholu, še navaja Dnevnik Nove TV.