V dvorani SNG

Šest Lions klubov Štajerske s skupnim dobrodelnim koncertom

A.S./STA
15. 3. 2024, 10.26
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 10.29
Deli članek:

Šest štajerskih Lions klubov danes v dvorani Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor prireja skupni dobrodelni koncert zasedbe Vienna Supreme Orchestra. Na dogodku v počastitev obletnic delovanja teh klubov bodo zbirali sredstva za dobrodelne in humanitarne projekte v lokalnih okoljih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

"Dobrodelni koncert je izjemna priložnost, da povežemo enako misleče, ki nam je solidarnost in dobrodelnost vrednota. Na koncertu bodo nastopili mednarodno priznani glasbeniki, člani Vienna Supreme Orchestra, kar daje koncertu posebno noto," sporočajo organizatorji.

To so Lions klub Piramida Maribor in Lions klub Maribor, ki delujeta že 30 let, ter Lions klub Slovenske Konjice z 20 leti, Lions klub Slovenska Bistrica s 15 leti ter Lions klub Konjice Vita in Lions klub Primus Ptuj, ki beležita petletnico delovanja.

"Vsa zbrana sredstva iz naslova sponzorstev, donacij in prodaje vstopnic bodo namenjena izključno za izvedbo dobrodelnih in humanitarnih projektov, ki jih Lions klubi izvajajo v svojih lokalnih okoljih do ljudi, ki v nezavidljivih okoliščinah potrebujejo pomoč," so napovedali organizatorji.

Zveza Lions klubov Slovenije povezuje 58 Lions klubov in šteje skoraj 1500 članov. Pomagajo ranljivim skupinam in posameznikom, predvsem slepim in slabovidnim, gluhim, naglušnim, gluho-slepim in vsem pomoči potrebnim.

"V svojem delovanju posebno pozornost namenjamo mladim iz socialno šibkejših družin, glasbenim in športnim upom ter povezovanju in medgeneracijskemu sodelovanju, skrbi za starejše, ozaveščanju na področju diabetesa, raka pri otrocih, srčnih zastojih in pregledu oči. Vedno več pozornosti posvečamo tudi področju varovanja okolja in naravnim nesrečam, pomagamo prizadetim po plazovih, poplavah in si prizadevamo za ohranjanje narave," pojasnjujejo.