Sekta

Iz krempljev samooklicanega preroka Ishmaela rešili 251 otrok

R.T.
15. 3. 2024, 10.03
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 10.03
Deli članek:

Najnovejši grozljiv primer zlorabe otrok prihaja z afriške celine, natančneje iz Zimbabveja, kjer je policija aretirala nekega moškega, ki se je izdajal za preroka. Aretirali so tudi njegove pomagače, z njegovega posestva so rešili 251 otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

56-letnega vodjo krščanske sekte in njegove sodelavce sumijo storitve številnih kaznivih dejanj, vključno s kaznivimi dejanji zlorabe mladoletnih oseb.

Policija je v torek vdrla na posestvo v bližini prestolnice Harare, kjer je samooklicani prerok Ishmael Chokurongerwa skupaj s pajdaši zadrževal več kot 250 otrok, ki jih je domnevno zlorabljal za poceni delovno silo, poroča britanski Guardian. Od 251 otrok jih 246 ne poseduje rojstnega lista, nihče med njimi pa ni bil vključen v formalno izobraževanje. Na posestvu so obenem našli 16 grobov, za katere oblasti niso vedele, da obstajajo. V njih je med drugim ležalo sedem dojenčkov.

Na posestvu je sicer prebivalo več kot 1000 članov te sekte. Gre za pripadnike apostolske veroizpovedi, ki so med racijo policistov, odetih v polno taktično opremo, ostro protestirali in zahtevali, naj otroke izpustijo. Slednje je odpeljal policijski avtobus, a so jih spremljale nekatere članice sekte.