Silovito trčenje

Foto in video: V Prekmurju 32-letnik čelno v tovornjak in smrt

S.R.
15. 3. 2024, 08.09
Posodobljeno: 15. 3. 2024, 08.09
Deli članek:

Pri Murski Soboti se je danes popoldne pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik osebnega vozila.

Jure Kljajić / Vestnik.si
Tovornjak je pristal na boku.
  • Foto in video: Silovito trčila tovornjak in avtomobil, vozniku ni bilo pomoči

Poročali smo že o tragični prometni nesreči, ki se je včeraj malo pred 15. uro pripetila na regionalni cesti med pomurskima naseljema Rakičan in Lipovci v neposredni bližini Murske Sobote. Trčila sta tovorno in osebno vozilo, pri čemer je voznik avtomobila izgubil življenje.

Kot so danes sporočili murskosoboški policisti, je v nesreči življenje izgubil 32-letni voznik osebnega vozila. Glede na ugotovitve policistov je med vožnjo v smeri Rakičana čez belo prekinjeno črto brez vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljali iz naselja. Za volanom tovornjaka je sedel poljski državljan.

Vestnik.si
Posledice prometne nesreče pri Murski Soboti.

Trčenje je bilo tako silovito, da je avtomobil z vozišča odbilo v obcestni jarek, v obcestnem jarku pa je končalo tudi tovorno vozilo, ki se je prevrnilo. V tistem trenutku je v smeri Rakičana pripeljal še en voznik osebnega vozila, ki se je trčenju izognil tako, da je zapeljal na kolesarsko stezo ob vozišču. Iz PU Murska Sobota so še potrdili, da je bil 32-letnik na mestu mrtev, medtem ko sta jo preostala udeleženca nesreče odnesla brez poškodb. Gre za prvo letošnjo smrtno žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.
Regionalna cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic zaprta do 22. ure.