Policisti so jih že izsledili

Skupina Romunov po Sloveniji kradla denarnice in mobilnike

S.Š.
12. 1. 2024, 12.45
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 12.48
Deli članek:

V ponedeljek popoldan so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni, da sta v eni izmed trgovin v Kobaridu dva moška poskušala izvesti tatvino.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob vstopu v trgovino je dvojica poskusila zamotiti prodajalko tako, da sta s prekrivanjem s časopisom iz blagajne skušala odtujiti denar. Eden izmed storilcev je s pogovorom prodajalkino pozornost odvrnil s pogovorom, drugi pa je segel proti blagajni. Oslužbenka je dogajnanje opazila in preprečila tatvino, moška pa sta s trgovine pobegnila.

Aretacija

Nedolgo zatem so policisti na območju Bovca ustavili osebni avtomobil znamke VW Passat, poljskih registrskih številk, ki ga je vozil 25-letni državljan Romunije, prav tako tako sta bila v vozilu še dva sopotnika, stara 30 in 22 let, oba državljana Romunije. V nadaljevanju postopka jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenih razlogov za sum, da so državljani Romunije sodelovali v poskusu tatvine v Kobaridu, hkrati pa naj bi izvršili še več podobnih kaznivih dejanj.  

Kradli tudi telefone in denarnice

Istega dne naj bi osumljenci na Severnem Primorskem ukradli tudi dva mobilna telefona, nekaj dni pred tem pa naj bi telefone kradli tudi v Ajdovščini in novi Gorici. V vseh primerih sta storilca zamotila tamkajšnje uslužbence in s časopisom prekrila mobilne telefonske aparate ter po krajšem pogovoru z uslužbenci v kozmetičnem in frizerskem salonu s časopisom vred odnesla mobilnike.

Poleg zgoraj opisanih kaznivih dejanj so državljani Romunije osumljeni tudi kaznivega dejanja tatvine denarnice z gotovino in osebnimi dokumenti v gostinskem lokalu na območju Lenarta in suma kraje denarnice v enem od naselij v občini Gornja Radgona. Omenjeni kaznivi dejanji sta bili na teh območjih storjeni v nedeljo okoli poldneva.