Intervju

Voditeljica na Aktualu Nuša Cerar si želi, da bi imel dan 48 ur

A.S.
12. 1. 2024, 12.25
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 12.34
Deli članek:

Del Aktualove družinice je že dve leti in pol. Je zanimiva in posebna, v napovedniku nočnega programa, ki ga velikokrat vodi, obljublja, da v službo pride v pižami. In, na prvi delovni dan novega leta je res prišla! In pravi, da bo to še ponovila!

Luka Švigelj
Nuša uživa v delu na radiu in televiziji Aktual.

Je ena najbolj zgovornih in nasmejanih voditeljic, tudi, ko ni za mikrofonom ali pred kamero. Rada hodi v hribe, v naravo, na kmetijo starih staršev, rada potuje, kuha, ustvarja vsebine za svoja socialna omrežja, skratka, želi si, da bi dan imel 48 ur.

Nuša, kaj vam pomeni delo na Aktualu? 

Delo na radiu je bilo v začetku zame čisto nekaj novega in neznanega. Vsega, kar ni v naši coni udobja, nas je po navadi strah. Tudi mene je bilo, zelo. Čas pa je potem tisti, ki vse postavi na svoje tirnice. Sprostiš še in lahko si bolj ustvarjalen. Delo na radiu mi predstavlja velik izziv, definitivno ne gre za »klasično« službo. Všeč mi je, ker je delo zelo raznoliko, definitivno ni nikoli dolgčas.

Kateri so vaši najbolj ljubi termini? 

Težko rečem, kater mi je najbolj ljubi, ker jih veliko še nisem preizkusila. Definitivno je vsak, ki sem ga oddelala do sedaj na svoj način poseben. Morda pa v tem trenutku izberem soboto od 6h do 12h. Se mi zdi, da je to fajn termin, ko imam občutek, da se vse za sekundo ali dve umiri, vikend je in vsi so dobre volje. Ko si prost ob 12 h, pa imaš pred seboj še cel dan, da ga izkoristiš kljub temu, da si v službi že bil.

Katere teme najrajši obdelujete? 

Najrajši imam teme iz našega vsakdana, kjer pa lahko sodelujejo tudi Aktualovci. Vedno imajo v rokavu kakšno fajn idejo, zamisel, prigodo.

Kako se razumete s sodelavci?

Super se razumemo. Seveda si z nekaterimi seveda bolj energetsko povezan, z drugimi malo manj. Nekatere zaradi mojega večerno-nočnega termina vidim le redko, druge malo večkrat. Še dobro, da imamo uredniške sestanke, da smo takrat vsi na kupu in lahko z vsemi malo pokramljaš.

Kaj pa najrajši počnete v prostem času? 

V prostem času sem rada tudi sama, v čisti tišini. Ja, vem, sliši se hecno, vendar ne govorim ves čas. Velikokrat se odpravim v hribe. Predvsem pa prosti čas preživim s tistimi, ki jih imam rada.

Ste res prišli na delo tudi kar v pižami?

Res, haha! V bistvu je tako, da imam v nočnem programu »napovednik« ki se glasi takole: skupaj vedno in vsepovsod Aktual z vami v pižami Nuša Cerar. Velikokrat sem že v etru rekla, da enkrat pa res pridem na radio oblečena v mojo pižamo in kdaj je najbolj primeren dan zato, kot prvi delovni dan v novem letu, še kdaj ponovim, definitivno!

Spremljali ste tudi našega ironmana Rudija Siegra na njegov triatlon jeklenih v Italijo. Kaj pravite na njegovo trmo in vztrajnost? 

Sem spremljala in sem nanj tudi zelo ponosna. Spomnim se tri leta nazaj, ko mi je razlagal kaj si želi doseči na svojem športnem področju. Vse skupaj je bilo tako zelo daleč, ampak od tistega dneva do trenutka ko je pritekel v cilj je imel v očeh enak žar ob besedi in misli ironman.  Priznam, da sem ko je pritekel v cilj potočila par solzic. Vzdušje in občutki v Italiji so bili … neopisljivi. Kaj pravim o njegovi vztrajnosti in trmi? Predstavljata mi vzor in motivacijo. Da je veliko v glavi in da ljudje zmoremo tudi skoraj nemogoče.

Se ukvarjate s kakšnimi »hobiji«, konjički, rekreacijo?

Želela bi si, da bi imel dan 48 ur in bi za vse stvari lahko našla več časa. Zaradi nočnih terminov jutra prespim, čeprav bi se z velikim srcem raje odpravila v hribe, vendar telesu je treba dati počitek. Rada grem v hribe, naravo, na kmetijo mojih starih staršev, rada potujem, kuham, ustvarjam vsebine za svoja socialna omrežja, no, saj pravim, želela bi si več ur v dnevu.

Kaj radi gledate na TV, poslušate na radiu?

Če kuham, si po navadi sedaj prižgem kar Aktual TV, poslušam pa več zvrsti glasbe. Zelo rada imam slovensko glasbo, narodno zabavno, slovenske popevke. Televizijo gledam zelo malo, zmanjka časa, oziroma, če si izberem film, v 90 odstotkih zaspim, ker sem po navadi zvečer že tako utrujena, da so oči težje od želje po dobrem filmu. Drugače sem v zadnjem obdobju rada spremljala oddajo V petek zvečer, serijo Ja, chef, in šov Slovenija ima talent.

Kakšne knjige berete? 

Eden izmed mojih novoletnih ciljev je ta, da bi več brala. Od Božička sem dobila knjigo AIDEA Klemna Selakovića in jo že pridno berem, trenutno sem že na polovici in mislim, da bo to po dolgem času knjiga, ki jo bom prebrala do konca. Knjiga je namenjena osebni rasti.