Čudovita idila

Foto: Zimska pravljica na Uršlji gori, tudi v naslednjih dneh največ sonca v višjih legah

D.K.
17. 12. 2023, 10.28
Posodobljeno: 17. 12. 2023, 10.36
Deli članek:

Sneg je že dobro pobelil nekatere hribe in gore. Ponekod vas v teh dneh pričaka prava zimska pravljica, tudi na Uršlji gori.

FB Koroška Čveka
Uršlja gora v soncu

Čeprav v nižinah vreme ni nič kaj zimsko, je pa v hribih in gorah že popolnoma drugače. Sneg je pobelil številne višje ležeče kraje, kjer pohodnike pričaka čudovita zimska idila. Med drugim tudi na Uršlji gori, ki leži med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Zaradi izjemnega razgleda po vsej Koroški do Kozjaka in Kamniško-Savinjskih Alp je pomembna razgledna postojanka na slovenski planinski poti.

V višje lege vabi tudi sonce

Danes bo po nižinah v notranjosti marsikje večji del dneva megleno, v višjih legah in na Primorskem pa bo sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno jasno, po nižinah pa se bo zadrževala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo od 1 do 5, v krajih s sončnim vremenom pa od 7 do 14 stopinj Celzija. Tudi v torek bo največ sonca v gorah in na Primorskem, po nižinah pa bo precej megle in nizke oblačnosti. V sredo se bo oblačnost od zahoda povečala, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Danes in v ponedeljek bo vpliv vremena na počutje ugoden, v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden, so zapisali na straneh Agencije RS za okolje. 

V hribih je zima, zato moramo biti še bolj previdni

Ob tem na straneh Gorsko reševalne zveze Slovenije opozarjajo, da moramo biti ob obisku gora in hribov v tem letnem času še posebej previdni.