Pri Domžalah

Foto: S štajerske avtoceste še vedno odstranjujejo tovorno vozilo, uvedli enourno popolno zaporo

S.R.
1. 12. 2023, 07.29
Posodobljeno: 1. 12. 2023, 14.38
Deli članek:

Že tako obremenjen odsek štajerske avtoceste je danes zjutraj dodatno obremenila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo.

Dars
Na štajerski avtocesti je obležalo tovorno vozilo.

Na štajerski avtocesti je zaradi prevrnjenega tovornega vozila zaprt vozni pas pred izvozom Domžale proti Ljubljani. Kot poroča prometno-informacijski center, na tem mestu nastajajo daljši zastoji. Zaradi dviga prevrnjenega tovornega vozila bo predvidoma ob 14. uri veljala popolna zapora avtoceste med Krtino in Domžalami proti Ljubljani. Promet je v tem času preusmerjen na regionalno cesto na izvoz Krtina. Po zadnjih informacijah prihaja do zastojev med Lukovico in Krtino proti Ljubljani in na regionalni cesti Lukovica - Domžale. Možna obvoza za osebna vozila: Vransko - Kamnik skozi Tuhinjsko dolino ali čez Zasavje.

Pri Darsu so malo po 9. uri sporočili, da bo odstranjevanje posledic nesreče zaradi tovora živalskega izvora in upoštevanja minimalnih higiensko-tehničnih pogojev trajalo še vsaj pet do šest ur. Uporabnike so obenem prosili za razumevanje in strpnost.

Nesreča se je sicer zgodila malo po 3. uri, poroča uprava za zaščito in reševanje. Dodajajo, da se je tovorno vozilo s priklopnikom ob trku v obcestno ograjo prevrnil na bok. Na kraju so posredovali gasilci CZR Domžale in domžalski reševalci, ki so oskrbeli lažje poškodovano osebo, zatesnili rezervoar, iz katerega je teklo gorivo, in prečrpali približno 400 litrov goriva. Nadaljnjo sanacijo nesreče je prevzel Dars skupaj s pogodbenimi službami. Poškodovano osebo so prepeljali v UKC Ljubljana.

Po pojasnilih policije je bila nesreča posledica vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je voznik izgubil nadzor nad vozilom, najprej trčilo v ograjo na levi strani, nato ga je odneslo še v ograjo na desni strani. Tovorno vozilo se je tam prevrnilo na bok, po cestišču pa se je raztresel tovor. V PU Ljubljana so še pojasnili, da se je v nesreči lažje poškodovala potnica v vozilu, vozniku pa je bil nagrajen s plačilnim nalogom.