Ponovno odpirajo vrata

V Mozirskem gaju pripravili praznično Božično bajko z 1,8 milijona lučkami

D.K./STA
28. 11. 2023, 10.08
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 10.11
Deli članek:

V Mozirskem gaju bodo po avgustovski vodni ujmi, v kateri so utrpeli precej škode, v soboto znova odprli vrata. Za obiskovalce so pripravili praznično Božično bajko z 1,8 milijona lučkami, ki bodo sijale do 7. januarja, so sporočili iz Mozirskega gaja.

Mozirski Gaj Park Cvetja
Mozirski Gaj Park Cvetja

Kot je za STA povedala predstavnica gaja Elica Bele, so po poplavi s pomočjo gradbene mehanizacije in številnih prostovoljcev tri tedne čistili mulj in vodo iz parka, uspeli so popraviti uničeno infrastrukturo, urediti poškodovane sprehajalne steze in na novo zasaditi nekaj cvetličnih gredic.

Vabijo tematski vrtovi 

Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se bodo obiskovalci lahko sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z vodstvom gaja delili tudi hvaležnost, da so jih lahko po avgustovskih katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v njihov park.

Pri sanaciji parka so namreč sodelovali mnogi posamezniki in skupine, ki so vodstvu Mozirskega gaja pomagali, da lahko ponovno odprejo svoja vrata in, da gaj zasije v vsej svoji lepoti. Brez pridnih rok obiskovalcev in odprtih src jim zagotovo ne bi uspelo, navajajo v gaju.

Prav ta hvaležnost in žarek upanja jih je prepričala, da jih bo tokrat v času Božične bajke Slovenije mavrica odeta v mavrične barve s tem spomnila, da za vsakim dežjem posije sonce.

Evropski drevored v beli barvi

Evropski drevored bo zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo. Začarano vas pa bodo z roza barvo spremenili v pravi pravcati Barbie svet. Znamka Barbie je polna nostalgije in obiskovalce vedno popelje nazaj v otroštvo, hkrati pa s seboj nosi tudi pomembna sporočila - sporočila samozaupanja in samozavesti ter lepote raznolikosti.

"Seveda bodo tudi to zimo naš park obiskovali dobri možje, stojnice bodo ponujale atraktivna darila domačih obrtnikov in pridelovalcev, vsekakor vas torej čaka še marsikaj zanimivega, zato tudi letos je treba obiskati Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju," so še navedli organizatorji božične bajke.