Požar v hiši

(Foto) Zagorelo pri Zvezdani Mlakar: Smo brez gretja in trenutno še brez marsičesa, a smo živi

D.K.
28. 11. 2023, 09.45
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 09.47
Deli članek:

Igralka Zvezdana Mlakar je preko družbenega omrežja Facebook sporočila, da je njen dom zagorel, ostali so brez kurjave, v kleti je ostala cela ena slika.

Zvezdana Mlakar
Požar pri Zvezdani Mlakar

Včeraj okoli 10.10 je v naselju Suša, občina Ig, v kurilnici stanovanjske hiše zagorela kombinirana peč (plin, drva). Gasilci PGD Golo, Škrilje in Želimlje so zaprli plinski ventil in pogasili požar. Kurilnica je uničena, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. 

Po intervenciji se je na Facebooku oglasila Zvezdana Mlakar 

"Če ne doživiš, ne veš. Ko ti zagori dom, se te dotakne in te za vedno spremeni. Cel dan premišljujem o ljudeh, ki so v poplavah izgubili dom, o ljudeh, ki jim domove rušijo rakete. Vedno sem sočustvovala z njimi, a po tej izkušnji razumem tudi drugače. Moj dom je ranjen, globoko v drobovje, smo brez gretja in trenutno še brez marsičesa, kar je za normalno življenje pomembnega. A smo živi, dom še vedno stoji," je zapisala. Ob tem je dodala, da je hvaležna gasilcem in ganjena, "kako si ljudje med seboj znamo pomagati". 

»Ko sem zjutraj sedla k računalniku, da bi po mailu odgovorila na pošto, ki me je vrgla iz tira, ki se je dotaknila moje globoke družinske bolečine, sem zagledala tak bel dim, ki se je valil iz garaže. Ta se je kmalu spremenil v črno plazečo gmoto, plameni so sikali v njem, jaz pa sem v hipu pozabila nujno številko za pomoč. Nisem se je spomnila," je dogajanje opisala znana slovenska igralka in dodala, da je srečna, da takrat ni bila v hiši sama. Omenila je, da so se gašenja lotili sami in preprečili najhujše. 

"V soboto imamo čistilno akcijo, če ima kdo čas," je pozvala in dodala: "Klet je zgorela, samo ena slika v njej ni".