Alzheimerjeva bolezen

S to srčno gesto so policisti razveselili varovance doma starejših

D.K.
27. 9. 2023, 20.17
Posodobljeno: 27. 9. 2023, 20.20
Deli članek:

Ribniški policisti so ob minulem dnevu Alzheimerjeve bolezni, varovance DSO Ribnica, skupaj z zaposlenimi, popeljali na "Sprehod za spomin 2023".

PU Ljubljana
"Sprehod za spomin 2023"

Mesec september v svetu obeležujemo kot svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, 21. septembra pa obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni.

V tem obdobju posamezniki in organizacije širom po svetu izvajajo aktivnosti z namenom večje osveščenosti in destigmatizacije na področju demence pri Alzheimerjevi bolezni in vseh drugih oblik demenc. Med drugim so ta dan obeležili tudi policisti iz Ribnice, ki so z obiskom in sprehodom razveselili varovance Doma starejših občanov Ribnica.  

PU Ljubljana
Dan je minil v prijetnem vzdušju

Prihodnje leto se ponovno snidejo

Kot so po dogodku zapisali na Facebook strani Policijske uprave Ljubljana, je dan minil nadvse prijetno, policisti pa so se od varovancev poslovili z željo, da se naslednje leto ponovno skupaj odpravijo na sprehod. 

»Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno«

Pri tem naj še omenimo, da letos obeležitev Alzheimerjeve bolezni poteka pod sloganom »Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno«, poudarek je predvsem na preventivi, zmanjševanju in preprečevanju dejavnikov tveganja za nastop demence.