Evakuacija in ohromljen promet

Foto: Grčijo ponovno pod vodo, neurje Elias ni prizanašalo

S.Š./STA
27. 9. 2023, 18.37
Posodobljeno: 27. 9. 2023, 18.41
Deli članek:

V nekaterih delih Grčije je neurje Elias danes privedlo do poplav ter povzročilo izpad električne energije in ohromilo promet.

X
Nekatere ulice so zaradi poplav popolnoma neprevozne.

Močno deževje je prizadelo predvsem otok Evboja, prebivalce vasi Sotirio blizu mesta Larisa pa so popoldne preventivno evakuirali. V vasi Mantoudi na severovzhodu otoka Evboja so se morali ljudje zateči v zgornja nadstropja hiš, saj je voda poplavila številne tamkajšnje ulice. Neurje je prizadelo tudi osrednje grško mesto Larisa in dele vznožja gorovja Pelion. Tam so razmere še posebej napete, saj je območje že v začetku septembra prizadelo neurje Daniel.

Prebivalce vasi Sotirio blizu Larise so popoldne preventivno evakuirali. Ponovno je bilo poplavljeno tudi pristaniško mesto Volos. V več krajih pa je bila prekinjena oskrba z elektriko in ohromljen promet.

Osrednji del Grčije je že v začetku septembra prizadelo neurje Daniel in s seboj prineslo rekordne količine padavin, ki so povzročile poplave. Umrlo je 15 ljudi, večji del prizadetega območja pa je bil več kot teden dni brez elektrike in pitne vode.