Oskrba z zdravili

Kako je po poplavah z dostopom do lekarn in zdravil?

S.Š./STA
7. 8. 2023, 12.56
Posodobljeno: 7. 8. 2023, 12.58
Deli članek:

Večina lekarn po državi je odprtih, za nemoteno preskrbo z zdravili si prizadevajo tudi v krajih, kjer so zaradi izrednih razmer težave z dostopom, so sporočili iz Lekarniške zbornice Slovenije.

Profimedia
Lekarniška zbornica Slovenije zagotavlja, da imajo lekarne večdnevno zalogo zdravil.

Po doslej znanih podatkih zbornice je po državi, tudi v najmanjših krajih, odprtih večina lekarn in si prizadevajo za nemoteno preskrbo pacientov. Nekaj lekarn je bilo sicer poplavljenih in so začasno zaprte ali delajo s skrajšanim odpiralnim časom, je zbornica zapisala v sporočilu.

Težave so ponekod tudi z dostopom, vendar si vodstva in zaposleni po zagotovilih zbornice prizadevajo, da kljub izrednim razmeram farmacevtska obravnava in preskrba z zdravili ter medicinskimi pripomočki potekata nemoteno.

"Naše lekarne imajo večdnevno zalogo zdravil, zato so tudi na področjih, kjer je dostop otežen, lokalni prebivalci z zdravili oskrbljeni," so v sporočilu povzeli besede predsednice Lekarniške zbornice Slovenije Darje Potočnik Benčič.

Ljudem, ki so ostali brez zdravil, svetujejo, naj najprej stopijo v stik s svojim zdravnikom, nato pa preverijo tudi dostop do lekarne in odpiralni čas.