Hrvaška

Voznico pretepli, ker pred prehodom za pešce ni takoj ustavila

S.Š.
7. 8. 2023, 10.45
Posodobljeno: 7. 8. 2023, 10.45
Deli članek:

Dekleti sta želeli prečkati cesto, ker pa voznica svojega vozila ni ustavila takoj, sta jo ozmerjali in pretepli.

Profimedia
Dekleti sta Josipo napadli, ker ta avtomobila pred prehodom za pešce ni zaustavila takoj.

V Novi Gradiški na Hrvaškem sta januarja letos za zgražanje poskrbeli 23-letna Sanja in 18-letna Ivona, ki sta napadli voznico osebnega avtomobila. Ta je pred prehodom za pešce, ki sta ga želeli prečkati dekleti, avto sicer ustavila, a kot kaže ne dovolj hitro.

»Med prečkanjem ceste sta začeli udarjati po avtu in brcati v gume. Josipa, ki je avto ustavila, je izstopila iz vozila in se soočila z dekleti. Ko ju je vprašala, zakaj se znašata nad avtomobilom je do nje pristopila Ivona in zavpila "Razbila bom tako tebe kot avto" ter se fizično lotila Josipe. Dvakrat jo je udarila po obrazu in jo vlekla za lase. Josipa je utrpela modrico na glavi,« piše v sodbi.

Sodnica je poudarila, da iz zdravstvene dokumentacije "izhaja, da je oškodovanka utrpela kontuzijo na glavi in poškodbe, značilne za pretepanje. Zato je sprejela njeno izjavo, da je poškodbe povzročila Ivona".

Sanja bo morala tako zaradi dejanj plačati 70 evrov kazni, Ivona pa 100 evrov. Oba morata plačati tudi 30 evrov stroškov zaradi postopka obravnave dejanja.