Dve nesreči na primorki

Motorist po nesreči padel na desni vozni pas, tam je vanj trčilo tovorno vozilo

S.Š.
16. 7. 2023, 09.57
Posodobljeno: 16. 7. 2023, 09.59
Deli članek:

V petek so imeli primorski policisti polne roke dela, posredovali so namreč v dveh prometnih nesrečah, v katerih sta bila udeleženca huje poškodovana.

Profimedia
Motorista so zaradi hudih telesnih poškodb odpeljali v UBKC Ljubljana, po prvih informacijah pa naj bi bil izven življenjske nevarnosti.

V petek, okoli 8. ure se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznika osebnega vozila.  

Po prvih informacijah naj bi prišlo zaradi vožnje voznika, ki najprej ni vozil po sredini pasu, nato pa je izgubil oblast nad vozilom in z avtoceste zapeljal v jarek. Vozilo se je začelo prevračati, šofer pa je pri tem padel iz vozila. Utrpel je huje telesne poškodbe, na kraju nesreče pa so posredovali reševalci, ki so voznika z reševalnim vozilom odpeljali UBKC Ljubljana. Njegovo življenje ni ogroženo.

Lažje je bil poškodovan tudi potnik v vozilu.

Motorist trčil v voznico osebnega avtomobila

Okoli 16. ure se je nato na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica zgodila prometna nesreča,  v kateri so bili udeleženi voznika osebnega in tovornega vozila ter motorist.   

Voznica osebnega vozila naj bi na avtocesti zaradi razmer v prometu zmanjšala hitrost, voznik motornega kolesa pa je vanjo trčil zaradi prekratke varnostne razdalje. Po trku je motorist padel na desni vozni pas, kjer je vanj trčil voznik s tovornim vozilom. 

Motorista so zaradi hudih telesnih poškodb odpeljali v UBKC Ljubljana, po prvih informacijah pa naj bi bil izven življenjske nevarnosti. 

Policisti  v obeh primerih nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreč in vodijo postopka o prekrških.