Nesreča v gorah

Tragičen dan v slovenskih gorah, ena oseba izgubila življenje

S.Š.
16. 7. 2023, 08.47
Posodobljeno: 16. 7. 2023, 08.51
Deli članek:

Posadka policijskega helikopterja z dežurno ekipoza reševanje v gorah in gorski reševalci so imeli včeraj polne roke dela.

Gorska Reševalna Zveza Slovenije
Včeraj so morali gorski reševalci posredovati kar petkrat.

Na  območju  Brane  so  dopoldne najprej reševali pohodnico z zdravstvenimi težavami. Opoldne  je ekipa dan nadaljevala v soteski Sušec, kjer se je pri soteskanju poškodovala  tuja  državljanka.  Sredi  popoldneva  so skupaj s kranjskogorskimi  gorskimi reševalci rešili pohodnika, ki si je pri sestopu s Špika poškodoval nogo.

Pozno popoldne je  helikopterska ekipa posredovala še v Triglavski severni steni, kjer sta obtičala dva nepoškodovana alpinista.

Policisti bili obveščeni tudi o pogrešani osebi v bohinjskih gorah, vendar reševanje ni bilo potrebno, ker se je oseba že prej javila sama.

Švicarki ni bilo pomoči

Okoli  16.  ure  se  je  pri  padcu na  poti s Triglava čez Prag hudo poškodovala  odrasla  državljanka  Švice. Zaradi poškodb je na kraju umrla. 

Okoliščine  kažejo  na  nesrečo, ki se je glede na zbrana obvestila zgodila zaradi zdrsa in padca  čez  skalni skok v globino. Pohodnica je bila sicer ustrezno opremljena, v reševanju pa so sodelovali tudi mojstranški gorski reševalci.

V gorah so včeraj beležili močno povečan obisk, ki pa ga zaradi lepega vremena pričakujejo tudi danes. Gorski reševalci in policisti so zato znova pozvali pohodnike naj bodo previdni in imajo s sabo ustrezno opremo.