Pozitivna zgodba

FOTO: To je prvi slovenski maček, ki hodi v planine

P.K.
6. 7. 2023, 08.00
Posodobljeno: 6. 7. 2023, 08.12
Deli članek:

Bralka Ines je na naše uredništvo poslala posebno vest, v kateri glavno vlogo zavzema maček Simba.

Osebni arhiv
Ines s Simbo in Klaasom v planinah.

Mladenka Ines in njen fant sta ljubitelja živali; dom si delila s pitbullom Klaasom, pinčem Luno, lani pa sta se jima pridružila še dva mačka. Prvi je v njun dom prišel Mike, za katerega sta se odločila, da ga vzameta s seboj na morje, kar njegovi lenuški naravi zelo ustreza, tako je na morskem oddihu zelo užival.

Ko se je dvojici in kosmati trojici priključil še mucek Simba, se je tudi pri njem izkazalo, da ni prav običajen maček. Ko so se z obema psoma odpravila na sprehod, se jim je Simba skoraj vedno priključi. Še več, s svojima lastnikoma gre tudi na kakšen bolj resen pohod v planine.

Osebni arhiv
Simba neznansko uživa.

Sreča na vrvici

Ob tem je mladi par povedal, da ju "Simba vsak dan bolj preseneča." V svoji planinski knjižici ima mali kosmatinec že kar nekaj žigov; dosegel je Bistriški vintgar, prav tako Malo Planino, enega od predelov, ki sestavljajo Veliko planino, našo največjo gorsko pašno planino.

Sicer sta zelo igrivemu in crkljivemu mucku omogočila povodec z oprsnico, kar njegovo sprehajanje in planinske podvige naredi varne in preproste, "le do neznancev je še nekoliko boječ," sta dejala. Skupaj se veselijo novih planinskih dogodivščin.