Vrhovno sodišče potrdilo kazen

Golobov svetovalec v zapor?

Ž.K.
23. 6. 2023, 10.25
Posodobljeno: 23. 6. 2023, 11.26
Deli članek:

Nekdanji policijski specialec in svetovalec Roberta Goloba bo kot kaže moral v zapor. Vrhovno sodišče je namreč potrdilo kazen, ki mu je bila dosojena.

Bobo
Slika je simbolična.

Miloš Njegoslav Milović, ki se ukvarja s poslovnim in varnostnim svetovanjem in je sodeloval pri odločitvah, povezanih z varovanjem predsednika vlade Roberta Goloba, bo očitno moral v zapor. Kot poroča spletni porta N1, je Vrhovno sodišče potrdilo kazen, ki mu je bila izrečena zaradi sodelovanja pri izvedbi fiktivnega posla med podjetji SŽ ŽGP in podjetjem NB Inženiring. Direktor slednjega Nihad Bešič naj bi leta 2008 za delo, ki ga ni nikoli opravil prejel, 383.000 evrov, 7.000 pa naj bi jih zadržal Milović. Bešić in takratni direktor podjetja SŽ ŽGP Leon Kostiov sta krivdo že priznala, Milović nikoli.

Vrhovni sodniki so Miloviću kazen, ki so mu jo odmerili na višjem sodišču, znižali z dveh let na leto in pol. Glede na trditve Milovičevega odvetnika Mihe Šišiča bo zahteval revizijo odločitve Vrhovnega sodišča, saj naj bi v postopku prišlo do več hudih procesnih napak.

Miloš Njegoslav Milović je nekdanji policijski specialec in nekdanji varnostnik pokojnega bivšega predsednika vlade Janeza Drnovška. Donosne svetovalne pogodbe je imel sklenjene z več energetskimi podjetji, brezplačno pa naj bi svetoval predsedniku vlade Robertu Golobu. Udeležil naj bi se tudi več sestankov na policiji, kjer naj bi imel vpliv tudi na določena kadrovska vprašanja.