Vlada prikimala

Ta travmatolog bo novi generalni direktor UKC Ljubljana

P.K./STA
2. 2. 2023, 15.36
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 15.44
Deli članek:

Vlada je na današnji seji dala soglasje k imenovanju Marka Juga za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana za mandatno dobo štirih let.

Primož Lavre
Marko Jug je priznani travmatolog. V UKC je zaposlen 20 let.

Svet UKC Ljubljana je 6. januarja objavil razpis za delovno mesto generalnega direktorja UKC Ljubljana. Komisija za preveritev izpolnjevanja pogojev prijavljenih kandidatov se je sestala 17. januarja in ugotovila, da so se na razpisano delovno mesto pravočasno prijavili trije kandidati.

Razpisna komisija je v nadaljevanju ugotovila, da sta dva kandidata predložila vsa dokazila, kandidatka pa je bila pozvana k predložitvi dodatnih pojasnil in dopolnitvi vloge s potrdilom o nekaznovanosti in o znanju tujega jezika.

Kaj je počel do zdaj?

Poročilo razpisne komisije o oceni izpolnjevanja pogojev prijavljenih kandidatov za generalnega direktorja UKC Ljubljana so člani razpisne komisije skupaj s programom dela zavoda posredovali svetu zavoda. Ta je na seji 25. januarja sprejel sklep, s katerim je odločil, da se za generalnega direktorja UKC imenuje Jug. Omenjeni je sicer priznani travmatolog, ki je v UKC Ljubljana zaposlen že okoli 20 let. Od septembra 2022 dalje je klinični center že vodil kot vršilec dolžnosti.