Policija poroča

Primorci, pozor: Povečano število vlomov v hiše, tudi Urškino

P.K.
2. 2. 2023, 14.29
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 14.44
Deli članek:

Policijska uprava (PU) Nova Gorica je sporočila, da beležijo povečano število vlomov v stanovanjske objekte na Severnem Primorskem. Med oropanimi tudi Vipavka.

Pixabay
Urška je ostala tudi brez zajetnega kupčka gotovine.

Tovrstni varnostni dogodki so se v decembru in januarju dogajali predvsem na območju Vipavske doline, v občinah Ajdovščina in Vipava. "Vlome v stanovanjske hiše in druge objekte storilci pretežno izvršujejo v popoldanskem času oziroma v zgodnjih večernih urah, takoj, ko se stemni," so povedali na PU Nova Gorica. 

Ob denar, nakit, TV in računalnik

Zgodilo se je tudi Urški iz ene od vasi v okolici Vipave. Na Facebooku je napisala, da so jima v hišo vdrli, ko sta bila z možem za nekaj dni na potovanju. Kljub temu, da njeni starši živijo v prizidku, so nepridipravi vseeno neopazno uspeli vlomiti v hišo in si prisvojiti kar nekaj predmetov in gotovine. "Škode je za okoli 4000 evrov. Vzeli so televizijo, en prenosni računalnik, nekaj nakita in okoli tisoč evrov gotovine," je zapisala in posvarila ostale, naj bodo previdni, saj da je to že tretji vlom v njihovi vasi v nekaj tednih.

Po besedah policije storilci izkoristijo odsotnost stanovalcev in vlamljajo v tiste hiše, v katerih je tema oziroma ni videti, da je kdo doma, in sicer tako, da najpogosteje s primernim predmetom na vzvod vlomijo okna, vhodna ali balkonska vrata.