Voznik začetnik

VIDEO: Po ljubljanski obvoznici dirkal z več kot 200 km/h

M. T. V.
2. 2. 2023, 12.07
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 13.17
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v zadnjih dneh zabeležili več kršitev, med drugim dirkanje po obvoznici in voznika s kar 1.23 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.

PU Ljubljana
Na ljubljanski obvoznici z več kot 200 km/h.

Pred dnevi so ljubljanski policisti zasledovali dirkaško razpoloženega voznika, ki je po obvoznici vozil s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro. Na določenem odseku so pri njem izmerili povprečno hitrost 201 kilometrov na uro, pred tem pa je pospešil celo do 210 kilometrov na uro. Pri svoji objestni vožnji je storil še več drugih prekrškov, s katerimi je ogrožal sebe in druge voznike na cesti, na primer vozil je na prekratki varnostni razdalji, ni vozil po sredini prometnega pasu ...

Ko so ga možje postave ustavili, so ugotovili, da gre za voznika začetnika. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje ter zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za prehitro vožnjo ga čaka kazen 1.200 evrov in devet kazenskih točk, za druge prekrške pa je dobil še globo v višini 590 evrov.

Poleg tega so minuli vikend ljubljanski prometni policisti ob krajših poostrenih nadzorih zaznali okoli 300 različnih kršitev cestno prometnih predpisov, med njimi so pri enajstih voznikih ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola - najvišja izmerjena stopnja alkohola je bila pri enem od njih kar 1.23 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka!

"Takšna neodgovorna vožnja kot tudi vsaka kršitev prometnih pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč. Nesreč, ki imajo lahko tudi hude posledice. Zato vse voznike pozivamo, naj vozijo strpno, s primerno hitrostjo, nikakor pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi. S svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na željene cilje. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti," prosijo policisti.