Promet bo stekel jutri

Drevo je bilo od tirov oddaljeno 12 metrov

G.G.
18. 1. 2023, 14.26
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 14.30
Deli članek:

V torek zvečer je na potniški vlak med Birčno vasjo in Uršnimi seli v bližini Novega mesta naletel na drevo, ki je padlo na tire.

STA
Posledice železniške nesreče pred Birčno vasjo.
Zaradi težkega snega so v torek večkrat zapirali več železniških prog, med drugim tudi progo med Borovnico in Logatcem, kjer je zapadlo do 20 centimetrov novega težkega snega, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Zaradi obilnega sneženja se je na drevesih nabiral moker in težek sneg, ki je upogibal veje ter tako povzročal nevšečnosti v prometu, tudi železniškem. V bližini Birčne vasi je na železniško proga padel hrast, na katerega je naletel vlak, ki je ob trku iztiril. Proga je bila zaradi tega zaprta, za potnike je urejen nadomesten avtobusni prevoz. Iztirjeni vagon in tiste, ki so se ob iztirjenju nagnili, nameravajo na SŽ dvigniti z železniškim dvigalom, progo pa nato sanirati. Sanacija bo predvidoma končana jutri. Pri Slovenskih železnicah računajo, da bo promet normalno stekel v četrtek popoldan.

Direktor infrastrukture Slovenskih železnic Matjaž Kranjc je danes razložil, da je hrast, ki je bil od tirov oddaljen približno 12 metrov, na progo padel iz zasebnega zemljišča. Na vlaku je bilo poleg strojevodje in sprevodnika sedem potnikov, pet jih je poiskalo zdravstveno pomoč. A jim ni bilo nič hudega, že zvečer so bili doma.

STA
Posledice železniške nesreče pred Birčno vasjo.

I. V./Dolenjski list
Posledice železniške nesreče pred Birčno vasjo.