Ugotovili, da ga ne potrebujejo

Stranka Gibanje Svoboda zapustilo Twitter: "Z novim lastnikom se bodo vrata sovražnemu govoru še bolj odprla"

E. J.
26. 11. 2022, 09.42
Posodobljeno: 26. 11. 2022, 09.55
Deli članek:

Iz Službe za odnose z javnostmi stranke Gibanja Svoboda je dane zjutraj priromala novica glede družbenih omrežij.

profimedia
V stranki Gibanje Svoboda so ugotovili, da Twitterja pravzaprav sploh ne potrebujejo.

Stranka Gibanje Svoboda se je odločila, da družbenega omrežja Twitter ne bo več uporabljala, so sporočili iz strankine Službe za odnose z javnostmi. " Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi (tehnične) napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o aktivnostih stranke sploh ne potrebujemo. Prav nasprotno. Analize kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi, hkrati pa se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine – predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank – zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in celo sovražnega govora," so zapisali in dodali: " Glede na ravnanja in napovedi novega lastnika oziroma vodstva Twitterja pa lahko pričakujemo, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata. V Gibanju Svoboda pri tem – pa čeprav gre zgolj za uporabo tega družbenega omrežja – nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj."

profimedia
" Glede na ravnanja in napovedi novega lastnika oziroma vodstva Twitterja pa lahko pričakujemo, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata," so še zapisali.
Sporočili so še, da bodo državljanke in državljane še naprej obveščali na Facebook strani Gibanja Svoboda, na strankinem Instagram profilu in na spletni strani.