Zmagovalca Exatlon znana

Karolina in Mare nista veljala za favorita, a sta gladko odnesla 50 tisoč evrov

E. J.
26. 11. 2022, 09.17
Posodobljeno: 26. 11. 2022, 09.29
Deli članek:

Kaj bosta storila z denarjem?

Planet TV
Zmagovalca preizkušnje Exatlon Slovenija 2022

Z velikim finalom in napornimi tekmami, ki so iz finalistov iztisnili še zadnje atome moči, se je zaključila druga sezona najtežje športne preizkušnje na televiziji, Exatlon Slovenija. Zmago in z njo 50 tisoč evrov sta si priborila 22-letna Karolina Siročič iz Ljubljane in 32-letni Marko Špiler iz Brežic, ki sta v finalu premagala Lino Majcen in Tima Nuča.

Planet TV
Zmagovalca preizkušnje Exatlon Slovenija 2022
Karolina in Mare morda nista veljala za favorita že od začetka, a sta na poligonih oba dokazala, da zmoreta in postajala čedalje boljša in samozavestnejša. Še posebno Mare, ki v višino meri kar dva metra, je presenetil s svojo hitrostjo na poligonih, v finalnih bojih pa je s svojim nasprotnikom Timom Nučem opravil z dobljeno točko na štiri zmage na dveh poligonih. Karolina se je morala medtem bolj potruditi, saj je bil boj po dveh poligonih izenačen in je bil odločilen šele tretji, na katerem sta s tekmico Lino Majcen dali resnično vse od sebe.

Planet TV
Zmagovalca preizkušnje Exatlon Slovenija 2022
Karolina: kapo dol!

"Kapo dol Lini. Mislila sem, da ne bom imela možnosti ji priti niti blizu, ker je imela tak fokus," je po zmagi povedala Karolina, ki si pred tremi meseci ni predstavljala, da bo prav ona dvignila pokal za zmagovalce. "Lino sem imela vedno za močno nasprotnico. Vedno sem se je bala in imela toliko strahospoštovanja do nje. Potem pa, ko se začneš enkrat zavedati, da tudi ti lahko zmagaš, in ko začneš verjeti vase, je to tako neprecenljiv občutek, da sem res hvaležna, da se mi je to tukaj zgodilo," je svoje občutke po zmagi strnila Karolina, ki o denarni nagradi sploh še ne razmišlja, ampak je najprej na vrsti dokončanje fakultete.

Planet TV
Zmagovalca preizkušnje Exatlon Slovenija 2022
Mare: ekipo bo peljal na jadranje

"Res sem bil ponosen, ko sem prišel v finalni teden. Še takrat nisem mislil, da bi lahko zmagal. Šele zdaj na koncu, ko sem proti Timu dobil prvo točko, sem si rekel: o, zdaj pa lahko zmagam. In na koncu se je tudi tako obrnilo," je povedal Mare, ki je kasneje v komentatorski oddaji Exatlon: Brez cenzure še izdal, da je že na prvi avdiciji celotni ekipi obljubil, da jih v primeru zmage pelje na jadranje, česar se namerava držati.

Po treh mesecih neizprosnih bojev na poligonih pod vročim dominikanskim soncem sta tako Karolina in Mare nasledila Marjanco Polutnik in Franka Bajca, zmagovalca prve sezone. Karolina je hkrati tudi prva zmagovalka iz modre ekipe Jadran, medtem ko je Mare zagotovo najvišji med zmagovalci tekmovanj Exatlon v različnih državah.