Še en primer

Pozor, po pouku ljubljanskim učencem na poti domov sledi rumen avto

P.K.
25. 11. 2022, 09.18
Posodobljeno: 25. 11. 2022, 09.49
Deli članek:

Četrtna skupnost Polje je na družbenih omrežjih prenesla obvestilo, ki so ga prejeli iz tamkajšnje osnovne šole in opozarja na sumljivo dogajanje.

Dreamstime
Slika je simbolična.

Na Facebooku je četrtna skupnost prejšnji teden sporočila, da jih je Osnovna šola Kašelj seznanila, da se na območju Kašlja "pojavlja avtomobil zanamke renault kangoo rumene barve, ki pred začetkom pouka in po njegovem koncu, počasi vozi po okoliških cestah in spremlja otroke. Ravnatelj naproša za previdnost," so napisali. Na podlagi še ene spletne objave smo izvedeli, da naj bi rumeno vozilo otrokom, ki so odhajali domov, sledilo tudi ta teden.

Facebook
Prejšnji teden je po spletu zaokrožilo to svarilo. Po naših informacijah naj bi rumeno vozilo učencem spet sledilo tudi včeraj.

To je še eno iz niza sumljivih dogajanj v okolici šol. Zgodilo se je že v najmanj štirih krajih: Ljubljani, Slovenj Gradcu, Sečovljah in Mariboru. Spomnimo, kaj se je dogajalo. Policija je pred dobrim tednom javila, da sta pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado.

Otrok se na vabilo ni odzval, odšel je mimo in o tem obvestil starše, ti pa so poklicali policijo. Ta je o dogodku takoj začela zbirati obvestila. Po doslej zbranih podatkih so ugotovili, da sta otroka v avto vabila dva sta starejša moška v modrem kombiju, najverjetneje znamke Mercedes vito starejše izvedbe, ki je imel tuje registrske številke.

Konec oktobra je pred osnovno šolo v Sečovljah fantka iz petega razreda, ki je po pouku pešačil domov, v svoj avto vabil nek moški, star 50 let. Imel je svetlejše, kratko pristrižene lase, vozil pa naj bi črn avtomobil znamke kia.

Dreamstime
Pogovorite se s svojimi otroci o tem.

V novembru je o podoben poročala tudi mama najstniškega dekleta. Njeno 16-letno hčer naj bi dva moška v belem avtu ljubljanskih registrskih označb, pred Lesarsko šolo Maribor v Mariboru, kjer se je ob 14. uri dobila s prijatelji, na vsak način s pretvezo skušala zvabiti v avto. "To sta počela z zelo ukazovalnim tonom in vsaj petkrat ponovila naj gre z njima in jima pokaže pot. In to v času, ko ima že vsak telefon in na njem navigacijo," je povzela dogajanje. Dogodek so prijavili policiji.

Včeraj smo poročali še o ljubljanski Osnovni šoli Vrhovci, kjer je učence, ko so bili skupaj z učitelji na igrišču v naselju Novo Brdo, nek moški začel snemati z mobilnim telefonom.

"Pridi z mano"

Učitelji so opozorili možaka, domnevno starega od 50 do 60 let, da je snemanje prepovedano, ta pa jim je le namenil nekaj kletvic in se nato umaknil. Šlo naj bi za istega moškega, ki je prejšnji teden učenko na poti iz šole nagovoril, "naj gre malo z njim". Dekle se je prestrašilo in hitro steklo k bližnjim blokom. Podobni incidenti naj bi se v zadnjih mesecih že dogajali pred OŠ Kolezija in OŠ Vič. Več o dogajanju na OŠ Vrhovci je v tem članku.