Križi, pisma, grde besede

Grozili in žalili tudi ostale kandidate za predsednika. Pirc Musarjevi: »Debela si«

P.K.
4. 10. 2022, 06.47
Posodobljeno: 4. 10. 2022, 07.00
Deli članek:

Na včerajšnjem prvem soočenju kandidatk in kandidatov za predsednika države na nacionalni televiziji, so kandidati med drugim povedali, da so se tako kot Gregor Bezenšek ml., že soočail z grožnjami.

Sašo Švigelj
"Groženj in žalitev sem že malo vajena in jih ignoriram." je na včerajšnjem soočenju dejala Nataša Pirc Musar.

Pet kandidatov in dve kandidatki za predsednika države so se izrekli tudi o bolj neprijetni plat svojega delovanja. Sabina Senčar je povedala, da groženj med predsedniško kampanjo ne doživlja, jih je bila pa deležna prej.

Anže Logar jih je in je moral vplesti celo policijo. Med njegovimi bolj neprijetnimi izkušnjam je bilo, ko mu je nekdo poslal iz kosti izrezljan križ, pogosto prejema tudi pisma z grozilno vsebino. Vladimir Prebilič kot kandidat za predsednika in prejemal groženj, jih je pa na lokalni ravni, v Kočevju, kjer je na čelu občine.

Miha Kordiš je dejal, da mu "grozijo neprestano", Janez Cigler Kralj pa je bil groženj bolj deležen kot minister za delo, družino in socialne zadeve. Nič drugače ni z evropskim poslancem Milanom Brglezom, ki je bil najbolj na udaru kot predsednik državnega zbora.

Spravljali so se tudi na pravnico Natašo Pirc Musar, ne samo z grožnjami, ampak tudi z žalitvami: "Deležna sem bila mnogo grdih besed, da sem debela, imam drago torbico ... Tega sem že malo vajena in ignoriram," je razkrila.

Na časovnici predsedniških volitev je sicer žreb vrstnega reda kandidatov na glasovnicah za volitve predsednika republike, ki bodo 23. oktobra. Opravila ga bo Državna volilna komisija (DVK). Tako bo znano, kako si bodo na glasovnicah sledila imena sedmih predsedniških kandidatov, ki jih je DVK tudi že potrdila.