Muhasta jesen

Pripravite marele, ponoči se bo dež razširil nad večji del Slovenije

J.V./STA
24. 9. 2022, 17.25
Deli članek:

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in se do jutra razširil nad večji del države. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Jutri bo večinoma oblačno s pogostim dežjem. Več padavin bo na zahodu in jugu države, kjer bodo tudi nevihte z nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 21 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. V torek bo spet oblačno in deževno.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka se je pomaknilo nad vzhodno Sredozemlje. Nad zahodno in srednjo Evropo se poglablja ciklonsko območje. Z okrepljenim jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka topel in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno, v krajih južno in zahodno od nas bo deževalo, ob morju bodo tudi nevihte. V nedeljo bo oblačno s padavinami. Več dežja bo v krajih zahodno in južno od nas, kjer bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.