'Lepi' denarci

Razkrito: Toliko zaslužijo Cool mamacita, Lepa Afna in drugi influencerji

P.K.
6. 9. 2022, 08.07
Posodobljeno: 6. 9. 2022, 08.25
Deli članek:

Včeraj je ena od spletnih vplivnic svojim sledilkam odgovarjala na vprašanja o tem, kako izgleda njen posel. Še posebej je tiste, ki jo spremljajo, zanimalo, koliko se da zaslužiti z vplivništvom.

Mediaspeed
Cool mamacita ima na instagramu malo več kot sto tisoč sledilcev.

Povedala jim je, da influencerji služijo s tem, ko jih podjetja za plačilo najamejo, da v svojih objavah oglašujejo nek njihov produkt oz. storitev. Vplivnež mora nato pripraviti privlačno kreativno vsebino, zaradi katere bodo njegovi sledilci produkt ali storitev tudi kupili.

Podjetja za ‘najem’ vplivneža, ki jih bo oglaševal, plačajo in sicer je višina honorarja odvisna od števila sledilcev, ki jih ima. Vplivnica pravi, da je nekoč veljalo, da za 5 tisoč sledilcev na objavo plačajo 50 evrov, za 10 tisoč je znesek, ki ga prejme influencer 100 evrov, za 15 tisoč pa 150 evrov.

Instagram
Influencerka je navedla konkretne številke.

So se pa cene v zadnjem času podvojile, še pojasni. Po njenih besedah lahko vplivnež z 10 tisoč sledilci za eno objavo prejme od 100 do 500 evrov, za ‘story’, če govorimo o instagramu, pa med 20 in 100 evrov. “Seveda pa si cene lahko postavljaš sam. Večji doseg in odzvnost sledilcev, pomenita višjo ceno,” je pojasnila.