Neuslišana ljubezen

Groza v Mariboru: zabodel jo je v trebuh in ji s kuhinjsko sekirico odsekal palec

E.J./STA
6. 9. 2022, 07.41
Posodobljeno: 14. 10. 2022, 14.23
Deli članek:

Zoper napadalca v mariborskem mestnem parku odrejeno sodno pridržanje, zdaj je na dan tudi prišla zgodba, kaj se je sploh zgodilo.

STA
Za 22-letnika, osumljenega za poskus umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku so policisti odredili sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti.

Mariborsko sodišče je po večerni privedbi 22-letnika, osumljenega za poskus umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku, pred dežurnega preiskovalnega sodnika zanj za zdaj odredilo sodno pridržanje zaradi ponovitvene nevarnosti, so sporočili z mariborske policije.

Kriminalisti kot motiv za dejanje navajajo ljubosumje. Vodja mariborskih kriminalistov Beno Meglič je v ponedeljek povedal, da so doslej ugotovili, da je 22-letnik dekle nameraval umoriti, kar pa mu ni uspelo, ker sta se med dogodkom na kraj pripeljala policista, hkrati pa sta zaradi vpitja oškodovanke v bližino prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta policista opozorila na dogajanje.

Pri mariborskem akvariju

Ob prihodu sta policista po njegovih besedah neposredno ob zgradbi mariborskega akvarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko, takoj poklicala reševalce in dekle skušala ohranjati pri zavesti. Med izvajanjem prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in ga pridržali.

Žrtev so z rešilcem odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je po nujni zdravniški oskrbi in operaciji ostala na zdravljenju, po informacijah policije pa je še vedno življenjsko ogrožena.

Ljubosumje in neuslišana ljubezen

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. Kot je dejal Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja oziroma neuslišane ljubezni, policisti pa v tej zvezi preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila, ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Po navedbah Večera je imel osumljeni v preteklosti že več izpadov. Ker je dekle vztrajno zavračala razmerje z njim, naj bi ji poškodoval avtomobil. Njena mati se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se pogovorijo z njim, dekle pa je svojim staršem zaupala, da ji 22-letnik že od julija neumorno piše in opreza za njo, vendar tega na njeno željo policiji niso prijavili.

Kruti napad v rokavicah, nato pa se je vrnil na kraj zločina 

Poskus umora se je v noči na nedeljo zgodil nekaj po eni uri zjutraj. Po poročanju Večera je bila na obisku pri prijatelju, nato pa se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka. Takrat naj bi od osumljenega prejela sporočilo, da bi ji rad izročil neka pisma. Pristala je na sestanek z njim, on pa je to izkoristil za napad.

Osumljeni je dekle večkrat zabodel z nožem v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Na zločin se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad 20-letnico uporabljal tudi rokavice, očitno z namenom, da bi zabrisal svoje sledi, poroča časnik in dodaja, da je osumljenec po dejanju kraj dogodka zapustil, pozneje pa se je vrnil v park po pozabljen nahrbtnik.