Nepravilnosti

Ustavili izobraževanja starejših na področju digitalnih kompetenc

G.G./STA
25. 8. 2022, 15.35
Posodobljeno: 25. 8. 2022, 15.41
Deli članek:

Slovenski regionalno razvojni sklad se je odločil za začasno ustavitev aktivnosti v zvezi z izobraževanji starejših na področju digitalnih kompetenc.

Profimedia
/

Vladna služba za digitalno preobrazbo od Slovenskega regionalno razvojnega sklada je v sredo zahtevala takojšnjo začasno ustavitev vseh aktivnosti v povezavi z izvedbo izobraževanj za osebe, stare 55 let ali več na področju digitalnih kompetenc. Nepravilnosti so namreč zaznali pri izvajalcu izobraževanj Smart Naris. "Od predhodnega zbiranja prijav do spreminjanja časovnih terminov, lokacij in nezakonitih zahtev na prijavnih obrazcih (povrnitev stroškov izobraževanja v primeru neudeležbe)," so nanizali.

Po njihovih navedbah se pojavlja dvom o pravilnosti celotnega izbirnega postopka za dodelitev sredstev v okviru javnega razpisa ter dvom, ali morebiti prihaja do nepravilnosti pri izvajanju pogodb tudi pri drugih izvajalcih izobraževanj.

Da bi pravočasno raziskali vse relevantne okoliščine v povezavi z izborom vseh izvajalcev in izvajanjem že sklenjenih pogodb z vsemi izvajalci, je ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je od sklada zahtevala, da na vse izvajalce izobraževanj, s katerimi je sklenil pogodbe na osnovi javnega razpisa, naslovi poziv za takojšnjo začasno ustavitev vseh nadaljnjih aktivnosti v zvezi z izvedbo izobraževanj.

Sklad je danes po pričakovanju sledil zahtevi ministrice.