Brez nastopa tudi na olimpijskih igrah

Štefan Hadalin zaključuje z nastopi v smučarski sezoni

L.J./STA
19. 1. 2022, 13.25
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 14.03
Deli članek:

Slovenski alpski smučar se je odločil, da bo predčasno končal sezono. To pomeni, da se je odrekel tudi olimpijskemu nastopu, čeprav so ga uvrstili na seznam potnikov za Peking.

STA
Hadalin ne bo nastopil niti na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

"Obveščam vas, da Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov prekinja z nastopi v tej smučarski sezoni. Svojo energijo in čas bo usmeril v prihodnost, k uspešnemu povratku na bele strmine. V tem obdobju vas prosimo za spoštovanje njegove zasebnosti," je danes sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije.

Za šestindvajsetletnega Hadalina se sezona svetovnega pokala 2021/22 ni razpletla po načrtih. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustil uvodna moška slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio, v Zagrebu je bil na startu tekmovanja in dosegel 16. čas prve vožnje, a so tekmo dokončno odpovedali zaradi premehke proge. V Adelbodnu je veleslalom končal na 25. mestu, v prvi vožnji slaloma pa je ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve je po povsem ponesrečeni prvi vožnji ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu.

Leta 2019 je bil med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. V alpski kombinaciji je kot prvi Slovenec na velikih tekmovanjih v moški konkurenci osvojil kolajno, svojo prvo srebrno na velikih tekmah.

Sezono 2021/22 svetovnega pokala je začel na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer se je prvič na tem uvodnem veleslalomu sezone uvrstil v finalno vožnjo ter tekmo končal na 25. mestu. Na paralelni tekmi v Lech/Zürsu se je uvrstil v četrtfinale ter vpisal končno osmo mesto, kar je njegova edina uvrstitev v deseterico v tej sezoni.

Hadalin ima obe najboljši uvrstitvi v alpski kombinaciji. Na prvi tekmi po SP v Areju je tretje mesto v tej disciplini osvojil še v konkurenci svetovnega pokala v Banskem. Alpska kombinacija v tej zimi ni del tekmovalnega sporeda svetovnega pokala.