Vrnitev v državno politiko

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano stranko, toda katero?

R.T.
19. 1. 2022, 10.25
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 10.26
Deli članek:

Kmalu bo znano, v kakšni »obliki« bo na politični parket zakorakal Robert Golob, do nedavnega predsednik uprave družbe Gen-I.

Bobo
Robert Golob poudarja, da so ključni politični sopotniki. Nekaj jih že ima, nekaj se jih bo še pridružilo.

Nekaj pa je jasno. Ne bo ustanovil nove stranke, ampak bo prevzel že obstoječo stranko, poročajo Primorske novice. »Naslednji teden bom razkril svoje načrte o tem, na kakšen način se bom aktiviral,« je dejal Golob.

Pojavila so se različna ugibanja, katera bi lahko bila ta stranka. Je to še »zelena« stranka Zelenih dejanj nekdanjega ministra za okolje Jureta Lebna? Golob tega ni potrdil, ponovil je, da bo vse razkril »na ponedeljkovi predstavitvi«.

Leben je bil prav tako izmuzljiv v odgovorih. Omenil je, da »verjamejo v povezovanje«, in napovedal, da se bo stranka pred parlamentarnimi volitvami preoblikovala v politično platformo, ki bo povezala napredne politične sile za skupen nastop na volitvah.

Golob je v minulih dveh tednih večkrat poudaril, da je ključna zasedba ekipe, ljudje in ne toliko program, ki premnogokrat ostane črka na papirju. Ker ima Golob v novogoriškem mestnem svetu v okviru Liste Roberta Goloba tri predstavnike, Primorske novice ugibajo, če bi se lahko kdo od teh podal tudi v državno politiko.