Tragičen konec

Truplo 9-letnice našli v sodu, skritem v grmičevju, tja jih je privedlo sumljivo vedenje zaročenca njene mame

S.R.
19. 1. 2022, 10.23
Posodobljeno: 19. 1. 2022, 10.29
Deli članek:

Avstralijo pretresa zločin, ki ga je zagrešil 31-letni moški. Iskalna akcija za devetletno Charlise Mutten se je včeraj namreč končala v tragediji.

NSW Police Force
Aretacija 31-letnika, osumljenega umora devetletnice.

Avstralska policija umora male Charlise Mutten sumi 31-letnega Justina Steina, zaročenca njene mame Kalliste Mutten. Charlise, ki je sicer živela pri svoji babici v predmestju Gold Coasta v avstralski zvezni državi Queensland, so nazadnje videli živo pretekli četrtek v vasi Mount Wilson na območju Modrega gorovja nedaleč od Sydneyja v zvezni državi Novi Južni Wales. Charlise je tam počitnikovala s svojo mamo in Steinom. Od takrat je za njo potekala obsežna iskalna akcija, ki se je včeraj zaključila z najbolj tragično vestjo.

Mama Kallista se je že v četrtek popoldne, ko so deklico razglasili za pogrešano, znašla v nekakšnih »zdravstvenih težavah,« zaradi katerih še vedno okreva v bolnišnici. Podrobnosti sicer niso znane, policija pa je v vsem tem času še ni uspela zaslišati. Povsem drugače je bilo s Steinom, ki je bil policistom zaradi svojih nasprotujočih si izjav glede dogajanja pred izginotjem že od vsega začetka zanimiv in predvsem sumljiv.

Profimedia
Sod, v katerem je počivalo truplo devetletnice, so našli v grmičevju v bližini reke Colo.

Sumljivo vedenje

Policisti so mu sledili in na neki točki ugotovili, da je v trgovini kupil večje število 20-kilogramskih vreč za pesek in gorivo za svoj čoln. Nato so ga zasačili, ko je s čolnom želel izpluti iz pristanišča v Sydneyju, a mu to ni uspelo, saj ga je na cedilu pustil motor. Po tem neuspehu so mu sledili do nekega kraja v bližini reke Colo, ki se nahaja približno uro vožnje od vasi Mount Wilson. Tam so v grmičevju včeraj našli sod, v katerem se je nahajalo truplo devetletnice. Njene identitete in vzroka smrti uradno še niso potrdili, a so kriminalisti prepričani, da gre za Charlise Mutten in da je bila umorjena. Več bo sicer znanega po opravljeni obdukciji. Malo po 20. uri zvečer so v stanovanju v središču Sydneyja aretirali tudi Steina. Kriminalisti domnevajo, da je bila Charlise umorjena že v četrtek. Njihova prva naloga bo zaslišanje njene mame, a jim tega po navedbah namestnika policijskega načelnika Davida Hudsona zdravniki zaenkrat še ne dovolijo.

Stein je sicer že stopil pred preiskovalnega sodnika, kjer se je branil z molkom. Je pa njegov odvetnik po poročanju avstralskih medijev dejal, da se že dlje časa sooča z duševnimi težavami. Po njegovih navedbah naj bi že več let jemal antipsihotični zdravili kvetiapin in risperidon. Sodnik ga je poslal v pripor, kjer bo počakal na nadaljevanje postopka.