Hujša prometna nesreča

Romunski državljan skakal po avtocesti

M.M.
4. 10. 2021, 15.40
Posodobljeno: 4. 10. 2021, 15.40
Deli članek:

Na avtocestnem odseku med Razdrtim in Postojno se je sinoči zgodila hujša prometna nesreča.

Bobo
Fotografija je simbolična.
Na avtocesti od Kopra proti Ljubljani se je sinoči, kot so sporočili iz policijske uprave Koper, zgodila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih šest vozil. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je 39-letni voznik kombija, državljan Romunije, pred nesrečo peljal na avtocesti od Razdrtega proti Postojni.
V vozilu je bil poleg voznika tudi 34-letni romunski državljan, ki je že med vožnjo iz Italije skakal po vozilu in med vožnjo odpiral vrata kombija. To je bil tudi razlog, da je voznik ustavil na odstavnem pasu. 34-letnik je nato izstopil skozi zadnja vrata in začel skakati po avtocesti. V tistem trenutku je 24-letna voznica osebnega avtomobila pripeljala na kraj dogodka in močno zavrla, da skakajočega moškega ne bi povozila. Za njo je pripeljal 45-letni voznik, ki je prav tako ob močnem zaviranju umikal pešcu in zato z vozilom trčil v vozilo 24-letnice pred sabo. V enakem sosledju so trčili še trije vozniki osebnih avtomobilov.
Štiriintrideset letnemu državljanu Romunije je bila odvzeta prostost in odrejena hospitalizacija. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta več ur.