Astro

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

Bern Jurečič, astrolog
4. 10. 2021, 15.15
Posodobljeno: 5. 10. 2021, 15.17
Deli članek:

O medsebojnih odnosi je dandanes napisanega že toliko, da »vemo vse«. A vseeno prihaja do nesporazumov, nerazumevanja, prehitrih in premalo premišljenih besed ter marsičesa drugega, kar nas utegne spraviti v zagato.

dreamstime
opravičevanje

Pa o hujših prestopkih, kot so laži, prevare, izigravanja in podobno, še ničesar nismo rekli ... Ko se zalomi, je to treba seveda popraviti. Kdor dela, namreč tudi greši. In potem mu je žal – ali pa ne. Ali pa vsaj ne pokaže tega. Toda če pokaže, ali je pri tem osoren, izmikajoč ali »liže tla« pred nami? So njegova opravičila iskrena ali so le pridobivanje časa do naslednjič? Oglejmo si, kako to počnejo ženske in moški, rojeni v posameznih znamenjih horoskopa.

OVEN
ONA – Opravičila se vam bo kar takoj, ko bo opazila, da vas je prizadela, še posebej če za to ni bilo pravega razloga (oven rad pove pravilo, da kdor ljubi, se tudi krega). Kar lomila se bo od nerodnosti, in če ji boste ponudili le majhen povod, se bo hitro oddolžila s svojo strastjo. Toda pozor, če opravičila ne sprejmete čisto takoj, se lahko razjezi še enkrat, reče kaj preveč in tekanje v krogu se nadaljuje …
ON – Za moškega, rojenega v znamenju ovna, opravičilo ne predstavlja nikakršne težave. V njegovi naravi je, da se razjezi hitro, da reče marsikaj »čez rob«, nato pa spozna napako, se opraviči in obljubi, da se to ne bo nikoli več zgodilo. No, pri tem zadnjem je dobro biti nekoliko zadržan. Pa ne da ne bi bil iskren; oven je v resnici prepričan o tem, kar trdi, a kaj, ko ga iz ravnotežja lahko vrže že najmanjši razlog. 

BIK
ONA – Kljub svoji odprtosti, praktičnosti in navadi, da stvari imenuje s pravim imenom, vam bo ženska, rojena v tem znamenju, le s težavo priznala, da jo hudo moti bogatejši sosed, njegova lepša hiša ali dražji avto. Če naj bi se opravičila zaradi preostrih besed, bo zgolj skomignila z rameni, vas pogledala s toplimi očmi in vam hitro ponudila sveže pečene piškote. Do vaših izletov bo še kar strpna, ne pa tudi do nesposobnosti zaslužiti dovolj denarja za družino (»dovolj« tukaj pomeni »več kot sosedov«).
ON – Bik se težko razjezi, še težje pa opraviči za svoje besede ali dejanja. Kako vas on, tako potrpežljiv in strpen človek, ki ima povrhu vsega prav, sploh lahko razjezi ali vrže iz tira?! In to vas, ki vam je zagotovil denar, varnost in poln hladilnik?! Bik ima težavo z razumevanjem pogleda in razlogov drugih, ko pa mu to vendarle uspe, poskuša najhujše popraviti z objemom, poljubi, hrano in – denarjem.

DVOJČKA
ONA – Ali je z vami vse v redu, če pričakujete opravičilo od tiste osebe, ki vam tako očitno »lajša« življenje? Preden ste uspeli povedati, kaj vas jezi pri njej, je že plačala račune, se dogovorila z avtomehanikom, nakupila rezerve hrane in sokov za pot, preučila načrt izleta ali letovanja in še nekaj stvari za povrh. Vi, nehvaležnež, pa se jezite, ker vas ni vprašala za vse to?! No, če ne gre drugače, se bo tudi opravičila – enkrat mimogrede, morda na hodniku ali pa na avtocesti …
ON – Tale pa je mojster verbalne improvizacije, besednih vratolomij in seveda tudi opravičil! Očarljivost, s katero bo pokleknil pred vas in vas s pogledom ranjene srne prosil za odpuščanje, je izjemna, žal vam bo, da tega ne morete ovekovečiti s kamero … Vedno se zna (in uspe) izvleči iz godlje, v katero se je seveda spravil sam, po navadi tako, da sploh ne posumite vanj. Da ne govorimo o tem, da zna odlično speljati pozornost stran. 

RAK
ONA – Ko se bo doma in še posebej znotraj vašega sorodstva spoznala z vsemi in se začela počutiti dobro ter varno, se boste na svojo rakovico razjezili večkrat. Ker rada prenaša informacije (beri: trače), ni daleč od tega, da se komu zameri. Ko boste ugotovili, za kaj gre, bo škoda že storjena, toda ona bo še naprej vztrajala, da ni v redu, da bolj verjamete drugim. 
ON – Ker ga moti vse (od vašega sumničavega pogleda, ki ga vidi samo on, pa vse do oblakov na nebu), je rak močno podvržen spremembam razpoloženja. Na ta način vas lahko zelo hitro prizadene ali užali. Pri opravičilu bo vztrajal do onemoglosti in odpustili mu boste bodisi zato, ker ne marate, da se zaradi svojih napak obnaša po otročje, bodisi zato, ker ga boste imeli preprosto dovolj. Potem mu boste skuhali dobro juhico …

LEV
ONA – Levinja vas bo že na začetku postavila na visoko mesto v svojem življenju, pričakujoč od vas, da boste pozorni do nje (in da jo boste pogosto gladili po dlaki navzdol) in tudi razumevajoči za njene poteze. Ko vas bo vaš podrejeni status začel motiti, se bo spremenila v ljubeznivo muco. Opravičila se ne bo, se pa bo rada stisnila k vam za malo crkljanja …
ON – Naj je še tako samozavesten, se bo lev hitro ustavil in zamislil, ko bo le spoznal, da je naredil nekaj narobe. Tudi priznal bo to svojo napako, toda le med štirimi očmi; drugi naj ne bi nikakor izvedeli za to. Če vas bo motilo, da se poleg velikega zaščitnika včasih obnaša tudi kot sužnjelastnik, zasedite »njegov« naslanjač in pripravili ga boste do uporabe celega arzenala pojasnil in iskrenih opravičil – vse dokler ne boste popustili.

DEVICA
ONA – Prirojeno je nesebična in požrtvovalna, pa tudi prizadeti in užaliti je ni težko. Njena posebnost je v tem, da se začne opravičevati že prej, preden ji do konca razložite, kaj vas moti pri njej, da pa bo stvar še bolj neprijetna, potem začne dlakocepsko razpravo o vseh svojih napakah in razlogih, ki so jo pripeljali do tega, da jih je naredila. Potem se bo vrgla v pospravljanje in naredila vse, da bi se odkupila.
ON – Z očarljivim deškim nasmehom in široko razprtimi očmi vam bo priznal, da je storil napako in da so tudi razlogi za to (to bo izvedel z veliko umirjene drame, omenil bo na primer sestanek, ki bi bil lahko usoden za tisoč delovnih mest). Priznal vam bo, da imate prav, če se jezite, a vseeno mora zdaj najprej odgovoriti na nujen klic. Potem bo skakal okoli vas in vam hotel izpolniti vsako željo. Na koncu ne boste več imeli srca, da bi se še jezili nanj …

TEHTNICA
ONA – Povedala vam bo, da imate vso pravico jeziti se nanjo, ker je zamudila ali kaj pozabila narediti, toda ali sploh veste, koliko dogovorov in poizvedb je naredila v tem času? Pri tem bo uporabila ves svoj šarm, predvsem pa vas poskušala razorožiti s pogledom, ki bo govoril, da ste vi nedvomno zadnja oseba, ki bi jo ona želela prizadeti … Ko bo potem kot malo dete obljubila, da bo v prihodnje pridna, ji boste oprostili.
ON – Samo k frizerju je stopil, vi pa že zganjate celega vraga! Pa tudi po brivsko peno je šel (in mimogrede kupil še parfum za vas, ali ne vidite?) … Za oprostitev vas bo prosil s pogledom nedolžnega odraščajnika, ki bi mu moralo biti vse dovoljeno. Preostane vam le, da ga za ušesa odvlečete domov in poveste, kako se pokliče po telefonu, drugače bo naslednjič storil isto.

ŠKORPIJON
ONA – Če ste se ujezili nanjo, potem že mora biti kaj zelo resnega. Ne bi bilo čudno, če bi šlo za zaslužek, denar ali stroške, tam lahko hitro pride do kratkega stika. Če vas ljubi in odkrije, da vas je prizadela, se vam bo čim prej poskusila oddolžiti v postelji. Če pa se je do vas že ohladila ali če oko meče že kam drugam, njenega opravičila ne boste dočakali – morda bi se vi morali opravičiti njej!
ON – Če je škorpijon zaljubljen, ga spoznanje o krivici, ki jo je storil ljubljeni osebi, prizadene bolj, kot si kdorkoli lahko misli. Tedaj ga lahko vrtite okoli prsta, če to želite. Ker pa je zelo prepričljiv in spreten z besedami, vas bo znal prepričati, da mu oprostite. Ker hoče imeti vse pod nadzorom, mu za pobotanje ne bo žal ne časa ne denarja in tudi ne živcev.

STRELEC
ONA – Tudi če se vam že opravičuje, imate občutek, da vam predava in zraven vsaj še malo moralizira. Strelka se po tihem nadeja, da boste končno enkrat razumeli, da je vse, kar počne, namenjeno vašim koristim; kako bi ji potem lahko zamerili? Morda ne razumete dobro vsega. Ali pa je bila to le lekcija, da bi se do drugih obnašali bolje … V njenem pogledu boste videli, da naslednjič ne bo drugače.
ON – Tudi če vas razjezi ali vas s svojim obnašanjem pripelje do vrelišča, se vam bo vaš strelec uspel iz primeža zamere izviti na najbolj očarljiv in simpatičen način. Povedal bo nekaj zanimivosti, kako šalo, na vsakdanje dogodke pogledal s humornega zornega kota, poleg tega vas obsipaval z veliko informacijami, opažanji in komplimenti – pa menda se ne jezite nanj?! Pravzaprav bi mu morali biti – vi, torej ena od mnogih – hvaležni, da vas je sploh vzel k sebi …

KOZOROG
ONA – Če mislite, da se boste pri njej izvlekli zlahka, se motite. Da bi se dokazali kot primeren partner, boste morali opraviti več nalog in testov, kot ste si sploh mislili, da jih je. Ker se je odločila za vas, pričakuje, da boste to znali ceniti. Če boste naleteli na rob svojega potrpljenja, se bo povlekla za korak nazaj, se nerodno opravičila, a vam tudi v isti sapi priznala, da ste test vdanosti dobro opravili.
ON – Že v trenutku, ko je vaš kozorog opazil, da vas je prizadel, ste lahko prepričani, da si je močno zameril, da se mu je to lahko zgodilo oziroma da je toliko popustil v nadzorovanju samega sebe. Pod trdo fasado se namreč skriva zelo občutljivo bitje. Da bi se odkupil, se vam bo posvetil in zaradi vas odpovedal kako pomembno zadevo. In zanj to ni mala stvar. Besed ne bo veliko, klasična vrtnica pa tudi ne bo izostala.

VODNAR
ONA – Čemu bi se vam opravičevala, če pa jo itak obožujete ali pa celo »ne morete brez nje«! Vodnarka bo stvari peljala po svoje – jasno, da boste v sebi pogosto besni. Njeno opravičilo bo jasno in zelo intelektualno, skoraj gotovo bo zadelo na pravo mesto, ni pa nujno, da vas bo pomirilo. Tudi v opravičevanju vsiljuje lasten način, ne da bi jo zanimalo, kako se to lahko počne …
ON – Pred vami je mojster svojega posla – ni zagatnega položaja, iz katerega se vodnar ne bi znal rešiti in se oprati pred drugimi, pa naj je še tako kriv! Spremenil je vaše načrte, zamudil sestanek ali dogovor, izključil telefon in najraje bi ga poslali k vragu. Če bi le lahko. Potem bo planil v prostor s širokim nasmehom na obrazu in velikim šopom cvetja za hrbtom, napad njegovih besed bo preprečil vaš izliv besa. Ko vas bo uspel objeti, bo za vašo jezo že prepozno.

RIBI
ONA – Riba bo s svojim značilnim skrivnostnim nasmeškom vljudno in vdano poslušala vaše izlive jeze in ljubosumja (pa saj ni kriva, če je všeč toliko ljudem?!), potem pa bo priplavala k vam, poiskala zavetje na vaših prsih, malce morda zahlipala ter vas najnežneje objela in vas poljubila. Nič več vam ne bo jasno. In če boste po vsem tem še lahko jezni nanjo, je nekaj narobe z vami in ne z njo!
ON – Kako si lahko sploh predstavljate, da vas je ujezil, če pa vam je hotel samo ustreči? Pri vašem vzdihovanju (zaradi razočaranja ali prikrivanja besa) je on mislil, da ste veseli in vzhičeni … Ko ne bo več izhoda in bo »moral ugotoviti«, da šale ni več, se bo začel izmikati na najbolj neverjetne načine, z obilo drame in trpečim izrazom na licu. Poskušali mu boste pojasniti in na koncu dvignili roke. Kot že tolikokrat.