Srednje šole

Prezračevanja nimajo, pozimi se bodo greli s toplimi besedami

Luka Tetičkovič
27. 9. 2021, 19.00
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 19.03
Deli članek:

Na več gimnazijskih srednjih šol smo se obrnili z vprašanjem kako odkrijejo največ okužb, kako se učenci odzivajo na režim zaščitnih mask, kako potekajo karantene in kako bodo prezračevali.

Bobo
Dijake najbolj moti, da med glavnim odmorom ne morejo zapuščati šole.

Dijake Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor (SEŠ MB) najbolj moti, da šole med odmorom, ki traja eno šolsko uro ne morejo zapustiti, odgovarja ravnateljica Andreja Zver Dobaj, “to si želijo najbolj spremeniti,” priznava, a vladni odlok je treba spoštovati. Malico organizirajo v treh odmorih v prostorih šolske jedilnice pri čemer so prisotni dežurni učitelji.

Nekje matične učilnice, drugje pustijo mešanje razredov

Na Gimnaziji Ptuj dijaki malicajo v učilnicah, ki so jih določili kot matične posameznemu razredu, praviloma jih sploh ne zapuščajo, nam je pojasnil ravnatelj Boštjan Šeruga. Maske vsi deležniki nosijo ves čas, dodaja.

Režim glede zaščitnih mask dijaki spoštujejo tudi na 2. gimnaziji Maribor in Gimnaziji Ravne, kjer so podobno kot na Ptuju za razrede organizirali matične učilnice. “Med učnimi urami dijaki ostajajo v razredu,” odgovarja ravnatelj 2. Gimnazije Maribor Marko Jagodič, “držijo se ukrepov na šoli, nad tem se ne pritožujejo.”

Več v torkovi izdaji Novice Svet24.