Brutalnega kolesarja še iščejo

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na sprehod s psom in obležal v mlaki krvi

S.R.
27. 9. 2021, 18.39
Posodobljeno: 27. 9. 2021, 18.40
Deli članek:

Prebivalce Zagreba je po pošastnem zločinu v noči na soboto, ko je 56-letni Harald Kopitz umoril svoje tri otroke, danes pretresla nova črna vest.

STA
Fotografija je simbolična.

Malo pred 10. uro so namreč v zagrebški četrti Trnje našli mrtvega moškega, ki je bil žrtev nasilja. Gre za 66-letnega upokojenega vojaka Željka P., ki se ni vrnil s sprehoda s svojim psom Edijem, poroča časnik Jutarnji list. Umrl je po fizičnem spopadu z do zdaj še neznano osebo. Mrtvega so ga našli v mlaki krvi, umrl pa je zaradi hudih poškodb glave.

Po navedbah očividcev je zločin zagrešil nek kolesar, ki ga je večkrat udaril v glavo, da se je zgrudil na tla. Kolesar, ki ga še iščejo, je po dejanju s kraja pobegnil. Za hrvaške medije je spregovoril sosed pokojnega Ivica Talan, ki je bil eden izmed prvih na kraju dogodka. Pojasnil je, da je Željko močno krvavel iz glave, ob njem pa je stal njegov pes, ki nikogar ni spustil blizu. Reševalce in policijo je prva na kraj poklicala neka očividka. Željka naj bi reševalci nato dlje časa oživljali, a so bili vsi napori zaman.

Ljudje, ki so bili v času zločina v bližini, poročajo o glasnem prepiru, pri čemer je ena od tamkajšnjih domačink uspela razbrati tudi delček vsebine. Vse skupaj naj bi se vrtelo okoli domnevno divje vožnje kolesarja, ki naj bi mu Željko napel nekaj krepkih. Kolesar naj bi mu odvrnil s psovkami. S čim se ga je nato lotil, še ni znano, a so priče mnenja, da glede na težo poškodb to ni bila samo pest. Več bo sicer znano po opravljeni obdukciji. Primer preiskujejo kriminalisti, po poročanju časnika Dnevnik.hr pa so kolesarja s hrbta uspele posneti zaposlene v bližnjem uradu, ki so posnetke že predale policiji.